Nokia esitteli uuden NFC-puhelimen: 6216 classic

Nokia 6216 classic

Nokia on esitellyt Monacossa pidettävässä WIMA-konferenssissa järjestyksessään yhtiön kolmannen Near Field Communication (NFC) -teknologialla varustetun matkapuhelimen, joka kantaa nimeä 6216 classic. Kyseessä on Nokian ensimmäinen puhelin, joka tukee suoraan SIM-kortille tallennettuja NFC-palveluita. Tämä antaa operaattoreille mahdollisuuden rakentaa tarvittavat palvelut suoraan SIM-korttiin.

NFC-tekniikka mahdollistaa tiedostojen, kuten kuvien, musiikin ja weblinkkien vaihtamisen laitteiden välillä langattomasti. Mielenkiintoisempi sovellutus on kuitenkin NFC-puhelimen toimiminen luottokorttina, jonka ansiosta sillä voi maksaa esimerkiksi kauppalaskun vilauttamalla puhelinta päätelaitteen edessä.

NFC-puhelimien hyödyntäminen luottokorttina on vielä vähäistä. Malesiassa on meneillään pilottihanke, jossa NFC-ominaisuudella varustettu Nokia 6212 classic toimii maksuvälineenä kaikkiaan 1800 eri paikassa.

Nokia 6216 classic -puhelimen uuden ominaisuuden ansiosta luottokorttitiedot voidaan tallentaa suoraan SIM-kortille. Käytössä tulee luonnollisesti olla NFC-tuella varustettu SIM-kortti.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat 3G-yhteydet, FM-radio, musiikkisoitin, kamera ja microSD-muistikorttipaikka.

Puhelimen kerrotaan saapuvan myyntiin kolmannen neljänneksen aikana noin 150 euron hintaan.