T-Mobile myynyt USA:ssa miljoona Android-pohjaista G1-puhelinta

T-Mobile on onnistunut myymään Yhdysvalloissa miljoona Google Android -pohjaista G1-puhelinta puolen vuoden aikana, kertoo CNet. T-Mobile G1 on taiwanilaisen HTC:n valmistama älypuhelin, joka oli markkinoiden ensimmäinen Googlen mobiilikäyttöjärjestelmään pohjautuva puhelin. Uutukainen saapui ensimmäisenä myyntiin Yhdysvalloissa, mutta on sittemmin rantautunut myös muualle päin maailmaa.

Myyntiluvut ja tilastot osoittavat, että Google Android on kyennyt nousemaan suhteellisen lyhyessä ajassa USA:n matkapuhelinmarkkinoilla merkittäväksi alustaksi. Android-käyttöjärjestelmän osuus Yhdysvalloissa on noin kuusi prosenttia. Sen edellä ovat ainoastaan Windows Mobile, RIM ja iPhone, joka hallitsee puolta koko käyttöjärjestelmäkakusta.

Miljoonan rikkoutuminen on sekä Googlelle että T-Mobilelle merkittävä rajapyykki. Hyvästä myynnistä huolimatta T-Mobile G1 ei ole onnistunut saamaan taakseen samanlaista massaa kuin Apple, jonka alkuperäinen iPhone myi aikoinaan miljoona kappaletta kahdessa kuukaudessa.

Lähde: DigiToday

1 kommentti

  1. mä veikkaan, että aika monella jäi G1 hankkimatta muotoilun takia.

    Terveisin G1:n tyytyväinen omistaja

Kommentointi on suljettu!