Nokia kehittää Services-yksikön palvelustrategiaa

Nokia kertoo uudistavansa Services-yksikkönsä strategiaa. Yhtiön tavoitteena on parantaa palveluiden käyttökokemusta ja tarjota samalla uusia liiketoiminta- ja yhteistyömahdollisuuksia kolmansille osapuolille. Lisäksi Nokia aikoo keskittää investointinsa aiempaa kohdennetummin ja lisätä yhteisten alustojen käyttöä tietyissä palveluissa.

Suunniteltujen muutosten tavoitteena on selkeyttää Nokian palveluja kuluttajan näkökulmasta ja antaa ulkopuolisille kehittäjille ja muille yhteistyökumppaneille aiempaa paremmat mahdollisuudet luoda kiinnostavia palveluja”, sanoo Services-yksikön johtaja Niklas Savander ja jatkaa: ”Samalla pyrimme nopeuttamaan yhteisen palvelualustamme kehitystyötä ja siten yhtenäistämään Nokian palvelutarjontaa.

Nokian on myös tarkoitus liittää palveluiden kuvantallennus- ja kuvanjako-ominaisuuksiin erilaisia kolmansien osapuolien tuottamia kuvanjakoon ja sosiaaliseen verkottumiseen tarkoitettuja sivustoja. Näin käyttäjien ei tarvitse hajauttaa esimerkiksi kuviaan useisiin palveluihin, vaan voivat käyttää itselleen mieluisinta vaihtoehtoa.

Yhtiö pyrkii yllä olevilla toimilla myös lisäämään kustannustehokkuutta ja selkeyttämään Services-yksikön toimintaa useilla alueilla.