Microsoft: Emme valmistele omaa puhelinta

HTC Windows Mobile -puhelimet

The Wall Street Journalin liikkeelle laittama huhu Microsoftin omasta älypuhelimesta on osoittautunut vääräksi. Sivusto kertoi, että ohjelmistojätti olisi todenteolla työstämässä kilpailijaa Applen iPhonelle, jonka pitäisi saapua markkinoille ensi vuonna. Microsoft on kuitenkin nyt kiiruhtanut kiistämään koko huhun omasta älypuhelimesta.

Tietojen mukaan Microsoft ei valmistele omaa puhelinta, mutta tiivistää suhteitaan Windows Mobile -alustaa käyttävien matkapuhelinvalmistajien kanssa. Yhtiön ideoiden voidaan siis odottaa näkyvän enenevissä määrin tulevissa Windows Mobile -laitteissa.

Microsoftin hyökkäämisellä laitemarkkinoille voisi olla kohtalokkaat seuraukset Windows Mobile -alustalle. Muut valmistajat eivät varmastikaan olisi halukkaita kilpailemaan Microsoftin kanssa, vaan saattaisivat siirtyä käyttämään esimerkiksi Google Androidia tai Symbiania.

Koko huhun takana saattavat olla Microsoftin kokoamat näytelaitteet, joita yhtiö käyttää Windows Mobile -käyttöjärjestelmän mahdollisuuksien ja toimintojen esittelemiseen matkapuhelinvalmistajille. Yhtiö kuitenkin korostaa, että omaa puhelinta ei olla tuomassa markkinoille.

Lähde: Tietokone