Nokia E75 arvostelu

Nokia E75

Nokia esitteli E75-mallin helmikuussa ja kauppoihin uutukainen suuntasi huhtikuun alussa. Nokia E75 on monella tapaa erittäin mielenkiintoinen puhelin ja sen voisi luulla keräävän osakseen samanlaista suosiota kuin hyvin kaupaksi käynyt E71, jonka menestyksen takana ovat sopivan kompakti koko ja QWERTY-näppäimistö. Nokian uutukainen pyrkiikin hyvin pitkälti jatkamaan tätä menestykseksi osoittautunutta kaavaa, mutta hieman uusin asein.

Nokia E75 -mallin yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on kokonainen QWERTY-näppäimistö, joka tulee esiin puhelimen sivusta. Sen ansiosta viestien kirjoittaminen puhelimella on vähintäänkin kohtalaisen nopeaa. Nokia E75 pyrkiikin olemaan vieläkin enemmän bisneshenkinen puhelin kuin E71. Siitä kertoo muun muassa yhtiön tapa mainostaa uutuutta Communicator-sarjan uusimpana jäsenenä.

Ominaisuuksiensa osalta uutuus muistuttaa hyvin paljon E71-mallia. Siitä löytyy muun muassa HSDPA, WLAN, Bluetooth, A-GPS ja 2.4 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 320 x 240 pikseliä. Puhelin tukee myös N-Gage-sovelluksia, joten sähköpostin kirjoittelun ohella sillä onnistuu myös pelaaminen.

Työpuhelimena ajateltuna E75:stä löytyy oikeastaan kaikki tarvittavat ominaisuudet. Toki sen näyttö voisi olla hieman suurempi ja tarkempi, mutta nykyiselläänkin se on kohtuullisen mukavan kokoinen. Suurempi näyttö olisi kuitenkin eduksi erityisesti netissä surffatessa. Muiden toimintojen kannalta katsottuna 2.4 tuuman näyttö hoitaa homman hyvin.

Nokia E75 -mallin keskeisimmät ominaisuudet:

 • Symbian S60 3rd Edition, Feature Pack 2
 • 3.2 megapikselin kamera, automaattitarkennus, LED-salama
 • Toinen kamera videopuheluille
 • UMTS
 • HSDPA
 • WLAN
 • A-GPS
 • Bluetooth
 • 2.4 tuuman (320 x 240) näyttö, joka toistaa jopa 16 miljoonaa väriä
 • FM- ja Internet-radio
 • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • microSD-muistikorttipaikka
 • micro-USB-liitäntä

Nokia E75 kädessä

Myyntipakkaus

Puhelimen lisäksi Nokia E75 -mallin mukana toimitetaan BL-4U-akku, AC-8E-laturi, HS-43-kuulokkeet, CA-101-liitäntäkaapeli (=USB-kaapeli), 4Gt:n microSDHC-muistikortti, käyttöopas ja pikaopas.

Kuulokkeiden kohdalla oli mukava huomata, että niiden johto on päällystetty kankaisella nauhalla. Sen ansiosta kuulokkeet ovat tavallista tyylikkäämmät ja notkeammat.

Muotoilu ja rakenne

Ensisilmäyksellä Nokian uutukainen onnistui yllättämään positiivisesti ja ainakin omasta mielestäni se näytti kädessä huomattavasti kuvia paremmalta. Puhelin on myös yllättävän pieni, vaikka siihen on saatu laitettua mukaan QWERTY-näppäimistö, pysyy sen koko siitä huolimatta mukavan kompaktina. Painoa E75:ltä löytyy hieman perusmalleja enemmän, mutta sitäkin on kuitenkin vain kohtuulliset 139 grammaa.

Nokia E75

Nokia E75 on suljettuna kooltaan 111.8 x 50 x 14.4 millimetriä. Kyseessä on todellakin erittäin kompakti puhelin, koska esimerkiksi N79-mallilta löytyy paksuutta 15 millimetriä, vaikka se on aivan tavallinen patukkapuhelin ilman kunnollista näppäimistöä. puhelimen näppäimistön ollessa avattuna E75:lle tulee leveyttä lisää kolme senttiä.

Nokia E75

Rakenteeltaan Nokia E75 on erittäin jämäkkä puhelin. Liukukansi ei nitise eikä puhelimesta muutenkaan kuulu mitään ylimääräisiä ääniä sitä käytettäessä. Voidaankin hyvin todeta, että uutukainen jatkaa rakenteen osalta E71-mallin viitoittamalla tiellä.

Puhelimen etupuolelta löytyy, kuten on jo aiemmin mainittu, 2.4 tuuman TFT-näyttö, joka toistaa 16 miljoonaa väriä ja on tarkkuudeltaan 240 x 320 pikseliä. Etupuolen varustukseen kuuluvat myös VGA-tason kamera videopuheluille, kaiutin ja perinteinen numeronäppäimistö. Koko komeuden kokoaa kasaan hopeinen reunus.

Nokia E75

Navigointinäppäimen ympärillä on kaikkiaan neljä valintanäppäintä, joissa kaikissa on kaksi toimintoa, yksi vasemmalla ja toinen oikealla. Tämä saattaa aiheuttaa nopeissa tilanteissa pieniä ongelmia ja välillä tuleekin vahingossa painettua väärää puolta. Navigointinäppäimessä hehkuu valkoinen valo puhelimen ollessa valmiustilassa.

Nokia E75 liittimet

Oikeasta laidasta löytyy kameranäppäimet. Vasenpuoli on sen sijaan pyhitetty muistikorttipaikalle ja micro-USB-liittimelle. Sekä muistikorttipaikka että micro-USB-liitin on suojattu muovisella läpyskällä.

Puhelimen yläpäästä löytyy 3.5 mm:n kuulokeliitäntä ja alhaalta laturiliitin.

Nokia E75 takaa

Puhelimen takana on ruostumattomasta teräksestä valmistettu takakuori, kaiutin, kamera, LED-salama ja peli, jonka avulla myös itsensä kuvaaminen onnistuu kohtalaisen hyvin. Takakuori tuntuu kaikin puolin erittäin tukevalle ja sen kiinnitys on hyvä.

Nokia E75 QWERTY

Sitten itse QWERTY-näppäimistöön, joka liukuu esiin puhelimen vasemmalta puolelta. Näppäimistö koostuu neljästä rivistä ja Suomessa myytävästä versiosta löytyy ääkköset, josta iso plussa Nokia E75:lle. Näppäimet ovat kohtuullisen kokoiset ja ainakaan omalla kohdalla niiden koko ei aiheuttanut ongelmia. Pieni miinus näppäimistölle tulee sen hienoisesta tunnottomuudesta, joka johtuu siitä, että kaikki näppäimet ovat samalla tasolla ja niiden välissä on ainoastaan pieni rako. Kirjaimia on tästä johtuen hieman vaikea tunnustella.

Käyttöliittymä

Nokia E75:ssä pyörii Symbian S60 3rd Edition -käyttöjärjestelmä varustettuna Feature Pack 2 -laajennuksella. Käyttöliittymän toimintaperiaate on tuttu kaikille, jotka ovat käyttäneet viime aikoina S60-pohjaisia puhelimia. Suuria yllätyksiä ei ole tiedossa, mutta ainakin E71-malliin verrattaessa mukana on uusi sähköpostikäyttöliittymä, joka on ehdottomasti mennyt uudistuksen myötä parempaan suuntaan.

E75 kotinäkymä

Käyttöliittymän parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus määritellä kaksi erillistä kotinäkymää, joita on helppo vaihdella keskenään. Käyttäjä voi vaikkapa luoda oman kotinäkymän töitä varten, jolloin näytöllä näkyvät esimerkiksi työsähköposti, tulevat kalenterimerkinnät ja pikakuvakkeet sellaisiin sovelluksiin, kuten sanakirja, laskin ja muistiinpanot. Vapaa-ajalle voi määrittää näkyviin henkilökohtaisen sähköpostin ja esimerkiksi musiikkisoittimen. Tiloille on myös määritettävissä oma teema ja taustakuva.

Käyttöliittymä tarjoaa myös erittäin hyvän hakutoiminnon, jolla tietojen etsiminen puhelimen kansioista käy hetkessä. Hakutoiminto toimii myös mukavan nopeasti. Tarvittaessa sen kautta voi tehdä myös Google-hakuja.

E75

Mielenkiintoisten ominaisuuksien joukkoon kuuluu myös mahdollisuus määrittää, mikä ohjelma käynnistyy kun QWERTY-näppäimistö vedetään esiin. Kyseinen sovellus käynnistyy ainoastaan silloin, kun käyttäjä on kotitilassa ja avaa näppäimistö. Toiminto ei siis häiritse muiden ohjelmien käyttöä.

Puhelimen käyttöliittymää on mahdollista käyttää sekä pysty- että vaakatasossa. Näyttö kääntyy automaattisesti kun näppäimistö vedetään auki ja testauksen perusteella tulin siihen käsitykseen, että kaikki puhelimen toiminnot ovat myös käytettävissä vaakatasossa.

E75

Nokian uutukaisen käyttöliittymän nopeus on hyvää. Puhelin vastaa hyvin napin painallukseen ja valikoiden avautuminen on ripeää. Taustalle voi huoletta jättää ainakin muutamia sovelluksia. Testin aikana puhelin ei ruvennut hidastelemaan, vaikka taustalla pyörivät esimerkiksi nettiselain, laskin, sähköposti ja muistiinpanot.

Kamera

3.2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera ei ole tämän hetken matkapuhelimissa enää kovinkaan kova sana, koska tarjolla on jo kahdeksan megapikselin kamerapuhelimia, kuten Innov8. On kuitenkin selvää, että Nokian E-sarjan mallit keskittyvät täysin muihin ominaisuuksiin, joten siltä osin kameraa voidaan pitää ihan kohtuullisena.

Nokia E75 takaa kädessä

Pikseleiden lisäksi tarjolla on LED-salama, 8x digitaalinen zoomi ja geotag-ominaisuus, jonka ansiosta kamerakuviin on mahdollista lisätä paikkatiedot.

Kameran käynnistyminen on nopeaa ja säätövalikot toimivat sutjakkaasti. Valikoiden kautta voi muun muassa vaikuttaa kuvakokoon, kuvaustilaan ja sulkimen ääneen.

Esimerkkikuvia: kuva 1, kuva 2 ja kuva 3.

Nettiselain

Nokia E75 -mallin nettiselain on tuttu muista S60-puhelimista. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kirjanmerkit, RSS-lukija ja mahdollisuus pitää auki useita sivuja yhtä aikaa. Selaimesta löytyy myös sisäänrakennettu Flash-tuki. Sillä onnistuu siis esimerkiksi YouTube-videoiden katselu ilman säätämistä.

E75 selain

Selain toimi hyvin ja nopeasti WiFi-verkkoa käyttäen. YouTube-videot pyörivät ongelmitta, toisin kuin jokin aika sitten testatussa Samsung Innov8:ssa, joka sekin on Symbian S60 -puhelin.

E75 selain

Hyvästä nopeudesta huolimatta netin selaaminen ei ole Nokia E75:llä kuitenkaan kovin miellyttävää. Näyttö on auttamatta liian pieni täysipainoiseen surffailuun. E75 soveltuukin paremmin satunaiselle surffaajalle kuin käyttäjälle, joka hyödyntää Internetiä puhelimellaan joka päivä.

Sähköposti

Nokia on tehnyt E75-mallin osalta paljon muutoksia sähköpostikäyttöliittymään, ainakin jos sitä verrataan esimerkiksi E71-malliin. Ennen tarkempaa katsausta sanottakoon, että yhtiö on onnistunut menemään uudistuksellaan oikeaan suuntaan ja erityisesti yleinen selkeys on uuden käyttöliittymän myötä parantunut huomattavasti.

Sähköpostin käyttö alkaa luonnollisesti tilin luomisella. Nokia on varustanut puhelimen määritystyökalulla, jolla tilin luominen onnistuu helpoimmillaan kirjoittamalla vain oma sähköpostiosoite ja salasana. GMail-tilin määrittäminen onnistui ongelmitta, mutta hieman yllättäen myös @mobiiliblogi.com-päätteisen tilin lisääminen onnistui ilman manuaalisia määrityksiä.

Oletuksena saapuneet sähköpostit on lajiteltuina saapumispäivämäärien mukaan. Halutessaan viestit voi järjestää myös lähettäjä, aiheen, prioriteetin, lukematon, koon ja liitteen mukaan.

E75 sähköposti

Nokia E75:ssä oleva sähköpostisovellus on itse asiassa Nokia Messaging (linkki palveluun), jota ei tosin käyttäjälle juurikaan ohjelmassa mainosteta. Helpoin tapa onkin rekisteröityä Nokia Messaging -palveluun netissä ja lisätä sitä kautta haluamansa sähköpostitunnukset. Palveluun rekisteröityminen onnistuu myös puhelimen kautta uutta sähköpostitiliä lisättäessä. Puhelin kysyy käyttäjältä määrityksen lopussa, haluaako hän lisätä tunnuksen Nokia Messaging -palveluun.

Itse sähköpostiohjelman ominaisuuksiin kuuluu tietenkin tuki useille sähköpostitileille. Tilienhallinta on tehty yksinkertaiseksi ja niihin pääsee käsiksi päävalikoissa sekä viestit- että sähköposti-ikonin takaa. Jokaiselle tilille voi määrittää muun muassa oman allekirjoituksen ja kuinka usein uusia viestejä etsitään. Mukava yksityiskohta on mahdollisuus valita halutut viikonpäivät, jolloin kyseisen tilin uudet viestit etsitään automaattisesti. Kätevä ominaisuus esimerkiksi työsähköpostin kohdalla, jonka viestejä ei tarvitse hakea ollenkaan vaikkapa lauantaina ja sunnuntaina.

E75 sähköposti

Puhelin muuttaa saapuneet sähköpostit automaattisesti ruudulle paremmin sopivampaan muotoon. Jokainen viesti on kuitenkin myös nähtävissä alkuperäisessä muodossaan, johon pääsee käsiksi klikkaamalla Näytä HTML-viesti -painiketta.

Sähköpostin ominaisuuksiin kuuluu myös tuki liitetiedostoille, joita varten on oma liitteidenhallintavalikko. Liitteitä, kuten kuvia pystyy tarkastelemaan ennen niiden varsinaista tallentamista puhelimen muistiin.

Kalenteri

Kalenterin perusnäkymä (kuukausinäkymä) on jaettu kahteen osaan. Näkyvissä on itse kuukausikalenteri ja valitun päivän merkinnät alhaalla tai sivulla, riippuen puhelimen tilasta. Muutoksia ei tältä osin ole siis suuremmin tapahtunut verrattaessa esimerkiksi E71-malliin.

E75 Kalenteri

Kalenteri tarjoaa kaikkiaan viisi erilaista näkymää: kuukausinäkymä, viikkonäkymä, päivänäkymä, esityslistanäkymä ja tehtävänäkymä. Esityslistanäkymä näyttää kaikki valitun päivän merkinnät ja tehtävälista nimensä mukaisesti kaikki tehtävät.

E75 kalenteri

Eri kalenterimerkintöjä löytyy viisi: kokous, kokouskutsu, muistiinpano, merkkipäivä ja tehtävä. Ikävä kyllä kalenterin omista valikoista ei löydy hakutoimintoa, jolla voisi etsiä merkintöjä. Niiden etsiminen onnistuu kuitenkin erillisellä hakusovelluksella, josta mainittiin jo arvostelun aiemmassa vaiheessa.

Nokia E75:n kalenteri tarjoaa myös tulostusominaisuuden, jonka avulla kalenterin merkinnät saa helposti ulos paperimuodossa.

GPS-ominaisuudet

Navigointiohjelmisto puolella Nokia E75 ei tarjoa mitään uutta. Puhelimesta löytyy Nokia Kartat 2.0 -sovellus, jolla onnistuu muun muassa kunnon navigointi ääniohjauksella siihen tarkoitetulla lisenssillä. Uutukaisen mukana toimitetaankin vuoden auto- ja kävelynavigointilisenssi, joka sisältää myös ääniohjauksen. Vuoden lisenssistä puhelimelle iso plussa! Ikävä kyllä oma testikappaleeni ei suostunut yrityksistä huolimatta aktivoimaan lisenssiä, joten ohjelman mielenkiintoisimpia ominaisuuksia en päässyt testaamaan.

E75 Nokia Kartat

Kartat-sovelluksen maksuttomiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa oman sijainnin määrittäminen, kolmiulotteinen kartta ja satelliittinäkymä. Maksullisia ominaisuuksia ovat muun muassa ääniohjaava navigointi ja liikennetiedot.

Musiikkisoitin ja radio

Musiikkisoitin on tuttu muista S60-puhelimista ja sen osalta mitään suuria muutoksia ei ole havaittavissa. Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä soitin osaa etsiä puhelimeen ja muistikortille tallennetut kappaleet ja lisätä ne musiikkikirjastoon.

E75 musiikkisoitin

Musiikkikappaleita on mahdollista selata soittimen kautta muun muassa artistin, genren ja albumin perusteella. Käyttäjä voi luonnollisesti myös luoda omia soittolistoja ja lajitella niihin halutut kappaleet. Mukana on myös oma valikko podcasteille, jonka kautta pääsee selaamaan jaksoja esimerkiksi julkaisupäivän ja nimen perusteella.

Nokia E75 on varustettu myös radiosovelluksella, josta pääsee kuuntelemaan perinteisiä ja Internetin kautta kuuluvia kanavia. FM-radio toimii ainoastaan, kun mukana olevat kuulokkeet on liitetty puhelimeen. Internet-radio toimii sen sijaan myös ilman kuulokkeita.

E75 FM-radio

FM-radiosta löytyy RDS-ominaisuus, joten se osaa näyttää ruudulla kulloinkin päällä olevan kanavan nimen ja mahdollisesti myös muita tietoja kanavasta riippuen. Taajuus vaikutti kuitenkin sisällä olevan sen verran huono, että tiedot löytyivät ainoastaan ikkunan läheisyydessä. Sovellukseen voi tallentaa kaikkiaan 50 radiokanavaa.

E75 Internet radio

Internet-radion ominaisuuksiin kuuluvat mahdollisuus selata kanavia kielen, maan ja lajityypin mukaan. Sen ansiosta suomalaiset kanavat löytyvät hetkessä. Kanavia pystyy myös tallentamaan suosikkeihin ja etsimään hakusanalla. Kanavien kuuluvuus oli WiFi-yhteyttä käytettäessä hyvä.

Yhteenveto

Nokia E75 -mallin parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti näppärä koko, laadukas rakenne ja QWERTY-näppäimistö. Toisaalta, puhelimen näyttö on kuitenkin ehkä hieman liian pieni ja vaikka se ajaakin hyvin asiansa suurimassa osassa tehtäviä, niin esimerkiksi nettiselauksessa se on auttamatta liian pieni. Kannattaa kuitenkin muistaa, että E75:ttä markkinoidaan kompaktina kommunikaattorina, joten näytön kasvaessa myös puhelimen koko suurenisi ja näin ollen E75 menettäisi kantavan ideansa. Siitä huolimatta uskon, että pienellä tilan optimoinnilla näytön kokoa olisi voitu kasvattaa ainakin 2.6 tuumaan.

Nokia E75

E75-mallin ostoa harkitsevan kannattaa ehdottomasti katsastaa myös E71. Se tarjoaa pitkälti kaikki samat ominaisuudet kuin uutukainenkin, mutta hieman eri paketissa. Enemmän viestejä kirjoittavalle E75 on varmastikin parempi valinta, mutta myös E71 on selvästi peruskännykkää parempi viestittelyssä.

Henkilökohtaisesti Nokia E75:ssä miellytti erityisesti sen uudistunut sähköpostiohjelmisto. Se on huomattavasti aiempaa selvempi ja näin ollen myös mukavampi käyttää. On myös hienoa huomata, että bisnespuhelimeen on saatu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka lisää puhelimen viihdekäyttöä.

Uutukainen on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen, jos puhelimen käyttö muodostuu paljolti viestien, kuten sähköpostien kirjoittamisesta. E75 sopii toisaalta myös hieman satunnaisemmalle viestittelijälle, koska se on kansi kiinni kuin mikä muu tahansa peruspuhelin. Nettisurffaajalle puhelinta ei voi kuitenkaan lähteä suosittelemaan. Sellaista puhelinta etsivän kannattaa kääntää katse suuremmalla näytöllä varustettujen matkapuhelinten suuntaan.

37 kommenttia

 1. nokia on nokia… kyllä nokian ongelma on edelleen se, että jos ominaisuudet ovat hyvät niin joku juttu varmasti mättää. ei mikään muu valmistaja olisi laittanut ko puhelimeen niin aneemista näyttöä… ei edes motorola.

  nokia on nokia… valitettavasti???

  t. osakkeenomistaja

  1. Meneppäs hinkkaamaan sitä Iphoneasi. Säästyy hyvää kirjoitustilaa muilta.

 2. Hei.
  Mulla on ollut kommari tähän asti. Pystyykö e75:lla tekeen muistilappuja? Entä voiko asentaa ulkopuolisen gps-ohjelman (Tom Tom tms)
  On liian kallista käyttää nettiyhteyttä ulkomailla navigointiin. Tästä olisi hyvä kuulla pari kommenttia.

  Janne

 3. Eikö karttoja voi ladata ennakkoon, niin ettei ulkomailla välttämättä tartte nettiä ollenkaan? Ainakin näin Nokian Kartat sovelluksessa.

  Tarkoitatko muistilapuilla mitä? Jos meinaat muistiota, niin tokiahan puhelimesta sellainen löytyy.

  1. Terve Manu,

   Tarkoitan muistilapuilla kommarin muistilappuja, joita
   voi tehdä useita työpöydälle.
   Hyvä juttu, jos kartat toimivat offline-tilassa!
   Eipä muuta, kuin ostamaan..
   Janne

 4. Näin molempia puhelimia (e71 ja e75) käyttäneenä kallistuisin kuitenkin e75 puoleen. Käytän työssäni sekä kotioloissa paljon sähköpostia. E71 -> e75 on suurin parannus juuri tuo varsin onnistunut sähköpostiohjelma.

  E75:n näppäimistön tunnottomuus katoaa pienen harjoittelun jälkeen. Itselläni oli e71:n kanssa suuria ongelmia näppäimistön pienuuden kanssa, johon myös tottui pienen harjoittelun jälkeen.

  Näytön kokoon olisi saanut ehkä panostaa enemmän mutta helpostusta mielestäni kuitenkin tuo vaakatasossa surffailu, jota e71 ei ole. Itse ainakin pidän jos vaaakatasossa on enemmän tilaa kuin pystytasossa.

  Pienen miinuksen annan kuitenkin e75 yleiseen ulkonäköön, joka on mielestäni hieman ”lelumaisempi” kuin e71. Metalliosaa ei niin paljon ole kuin e71:ssä

  Itse en pidä e75 vakiomustasta teemasta. Ulkoasun saa kuitenkin miellyttävän valkoiseksi lataamalla esim. http://www.symbianthemes.us/nokia_e75/ uusia teemoja.

  Kaiken kaikkiaan pieniä edistysaskelia e71:een verrattuna.

 5. Nyt olis E75 ollut käytössä viikon verran ja kauhean paljon valittamista ei ole. Voisi jopa sanoa onnistuneeksi malliksi.

  Juuri sopivan kokoinen, hyvä näppis, säätö mahdollisuuksia todella paljon, jne…

  Mutta mitäpä olisi täydellinen puhelin ilman huonoja puolia. ”näytön” (joka liukuu näppiksen päältä) ja näppiksen välillä on hieman klappia. Lisäksi puhelimen valaistus sammuu aivan liian nopea n. 5sek kun et paina mitään näppäintä, vaikka puhelin ei ole edes virransäästö tilassa. Tosin en ole suuremmin ennättänyt tutkimaan voiko kyseistä asiaa säätää. Lisäksi ilmeni hieman hassu probleema; laitoin läppäriltä muistikortille pari musiikkivideota, kortti puhelimeen ja videon toisto kyky oli vallan loistava. Pari päivää myöhemmin videoiden kuva ei sitten enään näy ollenkaan. En tiedä sitten mistä moinen johtuu? Kun mikään ei ole muuttunut…muistia yhtä paljon, ei asennettuja sovelluksia, ym… Mutta sitä selvitellessä voinen kuitenkin suositella puhelimen ostamista!

 6. T:lle

  Miten paljon tuota ”klappia” on ? Asteikolla: häiritsevästi-pikkasen. Itse huomaan ihan samaa, kun avaan liukukannen ja helistelen sitä, mutta mielestäni tuo on ihan normaalia. Meinaan vain, että jollei noiden komponenttien välissä olisi yhtään liikkumavaraa, niin nehän särkyisi paljon helpommin.
  Itellä ollut nyt tämä luuri puoli viikkoa ja alan olla erittäin vakuuttunut hankinnasta 🙂

  ps. jos joillan ilmenee ”vika”, jossa viestimerkki välkkyy jatkuvasti, vaikka mitään lukemattomia viestejä ei ole, menkää Viestit -valikkoon, siellä painakaa nappia Valinnat ja sen napin takaa löytyy kohta: SIM-kortin viestit. Noita viestejä kun poistelee, niin välkkyminen loppuu.

 7. Viime perjantaina sain kouraan, huono äänen laatu, tunkkainen, oma ääni kuuluu ikävästi takaisin jne.

 8. Itsekin ihmettelin uuden puhelimen huonoa kaiuttimen äänen laatua(liian tumma/tunkkainen soundi)..varsinki oma ääni särisee kummallisesti puhuessa. Olen lukenut samasta ongelmasta joltain muultakin foorumilta tästä puhelimesta. Eihän tällaista vikaa pitäisi olla yli 400e puhelimessa?!

 9. Onko tätä Nokian e75 niin ruskeana? Kun googlen kuvahausta löysin ruskeitakin? Olen kiinnostunut puhelimesta ja olen aika lailla varma että ostan tämän. Väriä en vielä tiedä, ruskea olisi hieno.

 10. Kalenteria käyttäessä E75:ssa on ollut tarvetta kopioida kalenterimerkintä toiselle päivälle. En ole keksinyt miten tuo kopioinnin saa tehtyä.
  Onko tuo merkinnän kopiointi mahdollista?

 11. Muuten puhelin on ok, mutta akku aivan surkea. Minulla on laite ollut noin kuukauden ja yhtenäkään päivänä en ole päässyt yli tunnin puheaikaan. Liikun hyvällä kuuluvuusalueella. Käytän puhelinta vain sähköpostien vastaanottoon, lähettämiseen, viesteihin ja puhumiseen. 3G:tä ei voi käyttää ollenkaan, jos aikoo selvitä normaalin työpäivän tuolla tunnin puheajalla/ päivä. Aikaisempi puhelin oli se 51 eikä siinä ollut mitään ongelmaa akun kanssa. Täyden näppäimistön vuoksi tämän laitoin – mutta harmittaa todella tuo huono akku. Onko Nokialla joku vastuu siinä, koskapa lupaavat jopa yli 4 tunnin puheaikaa laitteen esittelyssä??

  1. Kyllähän tuo aika heikolta kuulostaa! Veisin puhelimen ehdottomasti huoltoon, jos peruskäytössä ei ylletä edes tunnin puheaikaan.

 12. Käytän puhelimen kalenteria päivittäin.
  Merkintöjä voi toistaa , mutta ei kopioida , joka on suuri miinus.Edelisissä puhelimissani ei ollut tätä s60 järjestelmää ja niiden kalenteri oli toimivampi.
  Esim. merkkipäivän kohdalla tuli automaatisesti esille monesko vuosipäivä yms. oli kyseessä.
  Ja tämä on HIDAS.
  Muuten ominaisuudet on monipuoliset ja laadukas , jämäkkä runko

  1. Mulla on vanha 5140i ja jopa sen kalenterissa voi merkintöjä siirtää, kopioida ja toistaa. Mitä h######iä ne noksun insinöörit ajattelee jos tuollaista toimintoa ei ole tämän päivän bisnes-puhelimessa – vaikka se oli jo vuosia sitten ”hupipuhelimessa”??

 13. Hankin puhelimen 11.6. Näyttö pimeni 25.7, korjaukseen 29.7 (SCF-huolto), josta soittivat ja kertoivat että koneessa kosteusvaurio jota ei voi korjata. Laitettiin uusi koneisto, hinta 409 €, lisäksi lasi naarmutettiin josta korjausraportissa ei mainintaa. Missään vaiheessa puhelin ei ole kastunut tai ollut paikoissa jossa olisi voinut imeä kosteutta. Lauantaina 29.8 puhelin alkoi taas temppuilla (katkoi virtoja, soitot meni suoraan vastaajaan…ym…), laite taas huoltoon.
  Tässä terveiset valmistajalle (Nokia).

 14. onko kellään kokemusta että miten saisin tom tom navigoinnin toimimaan nokia e75?
  ja jos saa niin mistä sen vois imasta.

 15. Älkää ostako. Mulla ollut keväästä asti ja tämä on ihan kauhea. Pitäisi olla sähköpostipuhelin, mutta suurinosa ongelmista liittyy juuri sähköpostiin (käyttäjätilien luominen ja toimimaan saaminen, sekä muistin kulutus mail for exchange sovelluksella). Paska mikä paska. Ei Noksu osaa highline puhelimia tehdä.

  t. Unia IPhonesta

 16. Kaamee romu.
  Navigaattori on ihan hanurista. Ei näytä kulkusuuntaa, vaan kuvaa pitää tulkita mihin päin mennään ja missä ollaan. Ei kyllä onnistu ruuhkaisilla seuduilla tuntemattomissa paikoissa. Vanha 6110 navi oli sentään järkevä, se on aina ikäänkuin kuljettajan paikalla, eikä maksa mittää. Tään vempeleen ääniohjaus on vuoden ilmainen, sitten pitää pistää ropoja pöytään.
  Puhelimen oma näppäimistö on kans miehen sormille sopimaton. qwerty toimii, mutta tarkkana pitää olla.
  Hölmö kytkyhankinta, typerä suorastaan. Otin vanhan 6110 käyttöön. Eihän sekään maailmoita kaada, mutta on huomattavasti helpompi käyttää.

  Romu mikä romu

 17. Onko kellään ollut kysisen mallin kanssa kenttä ongelmia? Mulla tahtoo katkoa puhelut ja kenttä heittelee laidasta toiseen. Se on ollut tähän asit suurin ongelma, muuten puhelin toiminut moitteettomasti.

  1. Sama vika rahikaisella..Tuntuu ettei E75 osaa vaihtaa 3g alueelta normaalille ilman että yhteys katkeaa.. Tosin tämäkään ei tapahdu joka kerta.

  2. Jep, juuri näin – kenttä katoaa ja varsinkin kun vaihtaa 3G alueelle tai pois niin käy näin. Meillä on työpaikallani näitä useampia, ja melkein kaikki valittavat tästä samasta ongelmasta – kenttä katoaa ja puhelut katkeavat.

 18. On gps:ää, videot pyörii, soittoääniä tuhat – mutta uusimmankin päivityksen jälkeen sähköposti oikuttelee ja kalenteri on ihan käyttökelvoton. Mitä tekee ”bisnes”puhelimella jonka kalenteri ei toimi? Jos ei satu tuijottamaan puhelinta juuri sillä hetkellä kun kalenterihälytys pomppaa näkyviiin se häviää hetken päästä lopullisesti! Asiaa ei yhtään helpota, että aloitusnäkymässä näkyy tasan yksi ainoa kokous vaikka niitä olisi päivälle useampi. Mutta onhan se tietysti kivempi katsella sitä taustakuvaa kun ei ole ne kalenterimerkinnät ym muistutukset häiritsemässä…

 19. Olen ollut puhelimeen, E75, pääasiassa tyytyväinen. Tässä plussat ja miinukset:
  + sähköposti toimii
  + navigaattori nyt jo ilmainen
  + kalenteri
  + kelvollinen kamera
  + qwerty näppis
  + jämäkkä ja laadukkaan tuntunen laite
  – muisti täytyy ja sovelluksia pitää sulkea muiden tieltä
  – näppis tunnoton isosormiselle
  – gps sateliitin haku kestää liian kauan … minuutteja
  – akkua saa ladata ensalkuun päivittäin

 20. jos joku harkitsee ostamista ostaa mieluummin nokia 5730 just sain sen ja se on paljon parempi kun toi paskakasa

 21. Mahtava luuri! Käyttö helppoa ja nopeaa.. Toiminut mainiosti käytössäni!
  Voin suositella moitteetta.

 22. Ei enään Nokian E75. Minulle ilmoitettiin puhelimen SEKOAMISEN jälkeen tehdashuollosta, että puhelimessa joko kosteusvaurio TAI mekaanin vika! Paikallisessa huolossa kyllä ihmeteltiin, että jos kosteusvaurio niin tarra piäisi olla punainen muttei ollut ja muutenkaan puhelimessa ei naarmun naamua! Paikallinen hulto ei lähde avaamaan sitä koska eivät saa siitä mitään korvausta. 100 % varmuudella puhelin ei kastunut eikä pudonut! Otin 7. v vanhan puhelimeni käyttöön ja toimii upeasti.

 23. ”paska” onkos tämä ainoa kirosana, jota puhelinta käyttävät Bisness-miehet osaavat ? Koomista!

 24. E75 takuuhuollossa kolmeen otteeseen ja 3g verkossa pätkii ja kenttä saattaa kadota tunniksikin??? Ain vaan huollossa ollut softan päivityksessä, vaikka olen netin kautta päivittänyt softan. Karttoja ja navigointia ei ole enään saatavana. Tämä on kyllä viimeinen nokia jonka ostan. Niin, ja väri on punainen…
  🙁 🙁 🙁 🙁

 25. Pätkii yhteyttä, sammuu itsekseen, kaikki valot vilkkuu yms…Kysyin huollosta, niin vastaus, ei siinä mitään vikaa ole!! kauhein kone mitä ollu koskaan!! Viimeinen Nokia!!

 26. Yhdyn kahteen edelliseen.

  Viimeinen Nohkiia minkä hankin. Vaikka applen aneemisuus kauhistuttaa, tekisin mielummin kuperkeikkoja aasinhattu päässäni jos pääsisin eroon tästä roskaläjästä ja saisin oikean puhelimen tilalle. Nokia takas kumisaapasalalle.

Kommentointi on suljettu!