Kännykkämyynti koki romahduksen alkuvuonna

Nokia E75

Kuluvan vuoden tammi-maaliskuu sujui matkapuhelinmarkkinoilla odotetusti heikoissa merkeissä. Tutkimusyhtiö IDC:n laskujen mukaan matkapuhelimia myytiin alkuvuonna 244,8 miljoonaa kappaletta, joka on 15,8 prosenttia vähemmän viime vuoden tammi-maaliskuuhun verrattaessa. Laskun takana on maailmantalouden huono tilanne.

Kokonaismarkkinoiden laskiessa älypuhelinten myynti jatkoi kuitenkin nousuaan. Älypuhelimet kävivät hyvin kaupaksi erityisesti Länsi-Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa pois lukien Japani. Vuositasolla älypuhelinmarkkinat kasvoivat neljä prosenttia.

Matkapuhelinvalmistajista pahiten sukelsivat amerikkalainen Motorola ja japanilaisruotsalainen Sony Ericsson, joista ensi mainitun myynti laski huimat 46,4 prosenttia ja jälkimmäisen 35 prosenttia. Kolmanneksi eniten myynti laski Nokialla, jonka myynti supistui viime vuoden tammi-maaliskuuhun verrattuna 19,3 prosenttia.

Huonossa taloustilanteessa parhaiten pärjäsivät korealaiset Samsung ja LG. Samsungin myynti laski ainoastaan vajaan prosentin ja LG:kin selvisi 7,4 prosentin laskulla.

Markkinaosuudeltaan selvä ykkönen on edelleen Nokia, jonka osuus matkapuhelinmarkkinoista on 38,1 prosenttia. Sen perässä tulevat Samsung, LG, Motorola ja Sony Ericsson, joiden osuudet ovat 18,8, 9,2, 6,0 ja 5,9 prosenttia.

Lähde: IDC

1 kommentti

  1. ”Kokonaismarkkinoiden laskiessa älypuhelinten myynti jatkoi kuitenkin nousuaan.”

    Kyllä Nokian tulos oli odotettu koska Nokia panosti halpakännyköihin eikä kosketusnäytöllisiin älypuhelimiin. Nokia on jäänyt kehityksessä jälkeen siitä lähtien kun Ollila jätti tehtävät Nokiassa… valitettavasti sen jälkeen Nokiassa ei ole ollut todellista johtajaa, joka olisi uskaltanut lähteä kehittämään esim: kosketusnäyttöjä.

    Nokia oli myöhässä pari vuotta simpukkamalleissa, Nokia oli myöhässä ohuissa puhelimissa 3-4 vuotta, Nokia on myöhässä kosketusnäytöissä pari vuotta. Vieläköhän samat tollot ovat päättämässä tulevaisuuden linjoista kuin edellämainituissa ratkaisuissa… todennäköisesti… valitettavasti!!!

    t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!