Tältä näyttää ääniohjaava navigointi iPhone OS 3.0:ssa

Tulevana kesänä kaikille iPhone-käyttäjille ilmaiseksi saapuva iPhone OS 3.0 -päivitys tuo mukanaan paljon uusia ominaisuuksia, kuten kopio-liitä-toiminnon, MMS-viestit, Bluetooth A2DP:n, äänimuistiot ja koko puhelimen kattavan hakutoiminnon. Kehittäjien kannalta yksi mukavimmista uudistuksista on Core Location -rajapinta ja mahdollisuus luoda iPhonelle kunnollisia navigointisovelluksia ääniohjauksella ja kääntymisohjeilla.

Navigointisovellusten kehittäjät työstävät jo kovaa vauhtia uusia versioita sovelluksistaan, jotta kaikki olisi valmista kun iPhone OS 3.0 saapuu käyttäjien ladattavaksi. Hyvä esimerkki tästä on G-Map-sovellus, jonka uusinta kehitysversiota on päässyt testaamaan TapCritic-nettisivusto. G-Mapin uuden version ominaisuuksiin kuuluu muun muassa ääniohjaus, jonka toimintaa esitellään yllä olevassa videossa.

Ikävä kyllä G-Mapistä ei ainakaan tällä hetkellä löydy Euroopan karttoja, joten siitä ei ole juurikaan hyötyä USA:n ulkopuolella. Video antaa siitä huolimatta hyvän käsityksen iPhonen navigointisovellusten ominaisuuksista tulevaisuudessa. Toivottavasti myös Euroopan kartoilla varustettu navigointiohjelma tulee löytymään App Storesta mahdollisimman pian uuden käyttöjärjestelmäversion saapumisen jälkeen.