Sony ja Ericsson valmiita rahoittamaan yhteisyritystään tarvittaessa

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson on ollut maailman talouden heiketessä yksi suurimmista häviäjistä matkapuhelinmarkkinoilla. Ainoastaan amerikkalainen Motorola on sukeltanut sitä pahemmin.

Sony Ericsson myi tammi-maaliskuussa 14,5 miljoonaa laitetta, joka on 35 prosenttia vähemmän vuodentakaiseen verrattuna. Tappiota samalta ajalta kertyi 370 miljoonaa euroa. Yhtiön käteisvarat kuluvat kovaa vauhtia ja Noruman analyytikot uskovatkin, että Sony ja Ericsson saattavat joutua tukemaan yhtiötä 500 miljoonalla eurolla.

Sony Ericssonin tilanne ei kuitenkaan välttämättä ole aivan katastrofaalinen, koska ainakin Ericssonilla ollaan valmiita rahoittamaan yhtiötä. Ericssonin toimitusjohtaja sanoi Financial Timesin haastattelussa, että ruotsalaisyhtiö valmistautuu pääomaruiskeen antamiseen.

Sony ei sen sijaan halunnut vielä spekuloida lisärahoituksella, mutta kertoi olevansa valmis tarpeen tullen rahoittamaan Sony Ericssonia.

Sony Ericssonin toimitusjohtaja Komiyama uskoo pystyvänsä nostamaan yhtiön jälleen voitolliseksi. Hän kuitenkin myöntää, että tavoite nousemisesta kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi ei välttämättä onnistu vuoteen 2011 mennessä. Komiyama uskoo kolmostilan kuitenkin lohkeavan viimeistään vuonna 2012.

Lähde: Financial Times