Mobiili-TV:n ohjelmavalikoima laajenee YLEn lähetyksillä

Nokia N77

Yleisradion suosituimmat radio- ja televisiokanavat alkavat näkyä myös mobiilitelevisioverkossa keskiviikkona 13. toukokuuta alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mobiili-TV:n valikoima laajenee kahdella televisio- ja radiokanavalla, joihin kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YleX ja YLE Radio 1. Kanavat ovat palvelussa mukana heinäkuun loppuun asti, mutta YLE tutkii mahdollisuuksia jatkaa lähetyksiä myös määräajan jälkeen.

Nyt on oiva tilaisuus aloittaa lähetykset koemielessä ja tukea samalla MobiiliTV:n käynnistymistä pohtivan työryhmän työtä. Olemme valmiita jatkamaan lähetyksiä heinäkuun jälkeenkin, kunhan palveluoperaattorien kanssa päästään sopimukseen”, kertoo johtaja Olli-Pekka Heinonen Yleisradiosta.

YLEn kanavien saapuminen mobiilitelevisioverkkoon on osa tutkimusta, jossa pyritään keräämään käyttäjäkokemuksia mobiili-TV:stä. Käyttäjät pääsevät mukaan tutkimukseen osoitteesta www.mobiilitv.fi löytyvän kyselyn kautta.

Aiemmin mobiili-TV:n tarjonnassa mukana ovat olleet televisiokanavista ainoastaan MTV3 ja The Voice. Keskiviikosta alkaen tarjolla on siis jo kaikkiaan neljä kanavaa, jotka näkyvät käyttäjille toistaiseksi ilmaiseksi. Tulevaisuudessa palveluun saattaa kuitenkin liittyä liittymämaksu, josta käydään parhaillaan keskusteluja teleoperaattoreiden kanssa.

Mobiili-TV:tä voi katsoa päätelaitteella, josta löytyy DVB-H-vastaanotto. Kyseinen ominaisuus löytyy sisäänrakennettuna Nokia N77– ja N96-malleista. Nokian SU-33W-lisälaitteen avulla myös N85-, N79-, E75– ja N73-malleilla onnistuu mobiilitelevision katselu.

Lähde: Mobiilitv.fi