Ozone-selain saapui Symbian S60 -alustalle

Ozone logo

Pääasiassa Nokian puhelimissa käytetty Symbian S60 -alusta on saanut valikoimiinsa uuden nettiselaimen, jota kehutaan nopeaksi ja hyvin standardeja ymmärtäväksi mobiiliselaimeksi. Ozone-nimellä tunnettava selain on saatavilla S60 3rd Edition -puhelinten lisäksi myös Sony Ericssonin uusimmille UIQ-puhelimille, joihin kuuluvat muun muassa P1i-, G900– ja G700-mallit.

Ozone perustuu suosittuun WebKit-selainmoottoriin, jota käyttävät myös muun muassa Safari ja Google Chrome. Standardien osalta tuettuina ovat HTML, CSS ja JavaScript. Acid3-testistä selaimelle irtoaa 94 pistettä 100:sta, joka on erittäin hyvin.

Selaimen kotisivulla hehkutetaan erityisesti Ozonen nopeutta. Sen sanotaan olevan parhaimmillaan jopa kolme kertaa vikkelämpi kuin esimerkiksi Opera Mobile.

Ozone-selaimen voi ladata sovelluksen viralliselta kotisivulta.