Strategy Analytics: Google Android -puhelinten toimitukset kymmenkertaistuvat vuonna 2009

Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin analyytikot ennustavat, että Google Android -pohjaisten puhelinten toimitukset tulevat kasvamaan tänä vuonna peräti 900 prosenttia. Toiseksi kovinta kasvuvauhtia tulee pitämään iPhone OS, jonka uskotaan kasvavan viime vuoteen verrattuna 79 prosenttia.

Google Androidin hurjalle kasvulle on luonnollinen selitys. Uusi alusta otti ensimmäiset askeleet vasta viime vuoden lopulla T-Mobile G1 -puhelimen voimin, jota myytiin pääasiassa ainoastaan USA:ssa. Tänä vuonna puhelinten määrä tulee kasvamaan ja niiden saatavuus leviää myös muun muassa Eurooppaan.

Tutkimusyhtiön mukaan Google Android on onnistunut houkuttelemaan taakseen vahvan joukon matkapuhelinvalmistajia ja teleoperaattoreita. Suosion takana on edullinen lisenssihinta, avoimuus ja hyvä tuki Googlen palveluille.

2 kommenttia

  1. Siis nouseeko se voluumi 10:stä myydystä puhelimesta vuodessa 100:aan vuodessa? 🙂

Kommentointi on suljettu!