MobiiliBlogin käyttäjät suosivat Nokiaa ja Sony Ericssonia

Nokia ja Sony Ericsson

Selvästi suurin osa MobiiliBlogin käyttäjistä omistaa Nokian tai Sony Ericssonin valmistaman matkapuhelimen, selviää sivustolla hieman yli kolme kuukautta pyörineestä kyselystä. Vastauksia kyselyyn tuli kaikkiaan 885 kappaletta.

MobiiliBlogin käyttäjistä 61 prosentilta löytyy Nokian valmistama matkapuhelin. Suomalaisvalmistajan perässä tulee Sony Ericsson, jonka puhelin löytyy 17 prosentilta lukijoistamme. Sekä Nokian että Sony Ericssonin osuudet sivustollamme ovat yhtiöiden todellisia markkinaosuuksia suuremmat. Nokian maailmanlaajuinen markkinaosuus pyörii 38 prosentin tuntumassa ja Sony Ericssonin reilusti alle kymmenen prosentin.

Kärkikaksikon perässä tulevat järjestyksessä Samsung, Apple, LG ja Motorola, joiden osuudet ovat 8, 5, 2, ja 1 prosenttia. Applen osuutta voitaneen pitää yllättävänkin korkeana. Samsungin ja LG:n osuudet ovat sen sijaan erittäin pieniä yhtiöiden todelliseen markkinaosuuteen verrattaessa. Sama koskee myös amerikkalaista Motorolaa.

1 kommentti

  1. Tuo LG:n osuus selittyy täysin sillä, että Suomessa LG:n osuus on todella pieni. Samalla tavalla selittyy Nokiankin suuri osuus. Nokialla kun on maailmanlaajuista markkinaosuutta suurempi markkinaosuus Suomessa.

Kommentointi on suljettu!