Microsoftin My Phone -synkronointipalvelu avautui testaukseen, saatavilla myös suomeksi

My Phone

Microsoftin Windows Mobile 6 -puhelimille suunnattu My Phone -synkronointipalvelu on avautunut yleiseen testaukseen. Palvelu on täysin maksuton, helppokäyttöinen ja saatavilla suomenkielisenä.

My Phone -palvelussa käyttäjän puhelimessa olevat tiedot synkronoidaan Microsoftin ylläpitämään palvelimeen, jonka ansiosta puhelimen tiedot ovat aina tallessa. Palvelu helpottaa muun muassa siirtymistä vanhasta puhelimesta uuteen, koska käyttäjä voi synkronoida My Phone -palvelusta yhteystiedot, kalenterimerkinnät, valokuvat ja muut tiedostot suoraan uuteen puhelimeen.

Palveluun kuuluu osaksi myös nettiselaimen kautta hallittava käyttöliittymä. Se mahdollistaa esimerkiksi yhteystietojen ja kalenterimerkintöjen muokkaamisen kotikoneella. Suuria tietomääriä ei siis tarvitse enää näpytellä matkapuhelimella, vaan ne voi tehdä suoraan omalla tietokoneella ja synkronoida sitten puhelimeen.

Microsoftin synkronointipalvelu sisältää tällä hetkellä 200 megatavua tallennustilaa yhtä tiliä kohden. Palvelu löytyy osoitteesta http://myphone.microsoft.com.

3 kommenttia

 1. Pitipä tätä kokeilla. Yllättäen jopa toimi. Aikaisemmin olen kokeillut vastaavia palveluja, ne ovat aina tukehtuneet suurehkoon datamäärään (n. 2000 kalenterimerkintää jne.).

  Muutama aika paha puute kuitenkin:
  – synkronoitavia tiedostoja ei voi valita tiedostotasolla, vain ”Documents”, ”Photos”, ”Videos” jne. (eikä missään kerrota, mitä nämä valinnat oikeasti tarkoittavat)
  – ”Documents” -valinta synkronoi vain ”My Documents” -hakemistossa olevat .txt päätteiset tiedostot, eikä tätä asetusta voi mitenkään muuttaa!
  – Favorites-kansiota ei voi synkronoida

  1. My Phone on vielä beta ja tarkoituksena on nimenomaan tehdä palvelu, jota voisi käyttää ”täysin epätekninen henkilö”. 🙂

   Lisäominaisuuksia tulee matkan varrella ja katsotaan millainen palvelu on julkaisun aikana.

   Synkka pohjautuu delta-synkkaukseen vähän samaan tapaan kuin Live Mesh ja teknologiat tulevatkin yhdistymään.

   Hyvä, että toimi. Niin on toiminut minullakin.

 2. Mitenkäs sitten sellaiset synkronointipalvelut, jotka ovat ilmaisia ja eivät ole sidoksissa laitevalmistajaan?

Kommentointi on suljettu!