Matkapuhelinmyynti laski odotetusti, korealaiset nousussa

Matkapuhelinmyynti laski odotetusti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo Gartner. Tutkimusyhtiön arvioiden mukaan matkapuhelinten menekki väheni tammi-maaliskuussa 9,4 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Markkinoiden valopilkku ovat älypuhelimet, joiden myynti nousi kokonaismarkkinoiden laskiessa.

Gartnerin mukaan matkapuhelimia myytiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kaikkiaan 269,1 miljoonaa kappaletta. Laskua viime vuoteen tuli siis 9,4 prosenttia.

Kehittyneempien eli niin sanottujen älypuhelinten myynti nousi vuodentakaiseen verrattaessa 12,7 prosenttia. Kaikkiaan niitä myytiin tammi-maaliskuussa 36,4 miljoonaa kappaletta.

Heikentyneessä markkinatilanteessa parhaiten ovat pärjänneet korealaiset Samsung ja LG. Heikoiten menee tällä hetkellä Sony Ericssonilla ja Motorolalla, joiden markkinaosuudet ovat syöksykierteessä.

Tutkimusyhtiön mukaan Samsungin markkinaosuus on nyt 19,1 prosenttia. Vielä vuosi sitten sen osuus markkinoista oli 14,4 prosenttia. LG:n osuus on noussut vuodessa 8 prosenttiyksiköstä 9,9 prosenttiin.

Korealaisten kovan kasvuvauhdin edessä myös Nokia on joutunut taipumaan. Gartner arvioi maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan markkinaosuudeksi tammi-maaliskuussa 36,2 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli vielä 39,1 prosenttia.

Lähde: DigiToday