Nokialta uusi versio Ovi Maps -karttapalvelusta

Ovi Maps

Nokia on esitellyt uuden version Ovi Maps -karttapalvelusta, jonka kehutaan tarjoavan entistäkin ainutlaatuisemman, dynaamisemman ja yksilöllisemmän alustan käyttäjien omalle sijaintipohjaiselle sisällölle. Palvelu toimii saumattomasti sekä yhteensopivilla mobiililaitteilla että verkossa.

Uudistetun Ovi Maps -palvelun ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa korkearesoluutioiset satelliitti- ja maastokartat kaksi- ja kolmiulotteisin näkymin, kolmiulotteiset maamerkit yli 200 kaupungista, karttakuvan kääntäminen ja kallistus, yönäkymä sekä ilma- ja perspektiivinäkymät. Mukana ovat myös säätietopalvelu ja jalankulkijoita varten suunniteltu Walk-navigointipalvelu.

Uuden version ohella Nokia esitteli myös Ovi Maps Player API -sovellusrajapinnan, jonka avulla palvelun voi upottaa verkkosivuille käyttäen yksinkertaista JavaScript-koodausta. Tämä mahdollistaa Ovi Maps -teknologian hyödyntämisen myös kolmansien osapuolien toimesta.

Ovi Maps on kehittynyt kuluttajapalvelusta reaaliaikaiseksi ja dynaamiseksi alustaksi, joka hyödyntää sijaintipohjaisia palveluja sekä verkon ja mobiililaitteiden välillä jaettua sisältöä. Monipuolistamalla palvelua luomme uusia kokemuksia käyttäjille ja uusia mahdollisuuksia kehittäjille”, sanoo sosiaaliseen sijaintiin perustuvista palveluista vastaava Nokian johtaja Michael Halbherr. ”Ovi Maps Player API -sovellusrajapinta tarjoaa avoimen ja helppokäyttöisen karttaselaimen. Se perustuu yksinkertaisiin web-teknologioihin, jotka voi sisällyttää mille tahansa verkkosivulle. Tämä on ensimmäinen askel kohti ekosysteemiä, jossa kehittäjät voivat hyödyntää Nokian ainutlaatuista sosiaaliseen sijaintiin perustuvaa osaamista ja luoda sovelluksia, jotka mullistavat tapamme käyttää mobiililaitteita.

Ovi Maps -palvelu löytyy osoitteesta http://www.maps.ovi.com.

2 kommenttia

  1. ”Ovi Maps is not available on

    We’re sorry but Maps beta doesn’t yet work with your Operating System.”

    Milloinkahan Nokia oppii tekemään softaa muillekin käyttiksille kuin Microsoftille? OSX+Firefox yhdistelmäkin näytttää antavan yllä olevan ilmoituksen.

    TrollTech QT ostoksen myötä luulisi Nokialle tulleen aimo annos cross-platform ajattelua, mutta ei..

Kommentointi on suljettu!