Puolet saksalaisista haluaa puhelimeltaan ainoastaan puhe- ja tekstiviestiominaisuuksia

MobiiliBlogin vakiolukijoista kovinkaan moni ei varmaankaan käytä matkapuhelintaan vain puhumiseen ja tekstiviestien kirjoitteluun. Nykypuhelimella kun pystyy tekemään paljon muutakin, kuten kuuntelemaan musiikkia, surffaamaan netissä ja lukemaan sähköpostia. On kuitenkin yllättävää, kuinka moni haluaa puhelimeltaan ainoastaan aivan perusominaisuuksia, joita ovat puhuminen ja tekstiviestittely.

Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan puolet saksalaisista matkapuhelinkäyttäjistä ei kaipaa puhelimeltaan perusominaisuuksia enempää. Heille riittää, että puhelimella pystyy puhumaan ja lähettämään tekstiviestejä.

Toinen puolikas käyttäjäkunnasta hakee kuitenkin matkapuhelimeltaan enemmän. Niin sanotut edistyneemmät käyttäjät haluavat puhelimeltaan hyvin erilaisia ominaisuuksia. Osa haluaa viihdeominaisuuksia ja toiset käyttävät puhelintaan töissä. Sitten on käyttäjiä, jotka ovat avoimia uusille ominaisuuksille ja haluavat kokeilla uutta.

Peruskäyttäjien osuuden voisi tulevaisuudessa kuvitella laskevan. Älypuhelimia myydään nimittäin koko ajan enemmän. Niiden menekki kasvoi jopa alkuvuonna, vaikka kännyköiden kokonaismyynti laski. On siis selvää, että yhä useammat haluavat matkapuhelimeltaan myös niin sanottuja älypuhelinominaisuuksia.

Lähde: DigiToday

3 kommenttia

  1. Aika yksinkertaista porukkaa nuo germaanit…

  2. Niin ovat. Itse haluaisin puhelimelta myös kalenterin. Selvästi kehittyneempi siis olen 😉

  3. Näin suomessa puhelimia myyneenä, voin sanoa että ei suomalaiset sen kehittyneempää väkeä ole. Todella iso osa myydyistä puhelimista on halvinta perusmallia.

    Eiköä ole pitkä aika siitä, kun tuli tutkimus että Nokian 3310 on edelleen yleisin puhelin verkossa.

    Puhelinten kumulatiivinen keskihinta suomessa kiipeää nipinnapin yli sadan euron, kun esim. muissa puhjoismaissa se on yli 200€. Toki paljon selittyy pitkään jatkuneella vapaalla kytkykaupalla.

Kommentointi on suljettu!