Tässäkö on Nokian Maemo-alustaan perustuva N900-puhelin?

Nokia N900 huhu

Nokian Internet Tablet -laitteissaan käyttämän Linux-pohjaisen Maemo-käyttöjärjestelmän leviämisestä matkapuhelimiin on huhuttu muutamia kertoja. Nyt huhu saa uutta pontta kun MobileCrunch-sivusto kertoo vihjeestä, jonka mukaan N810 Internet Tabletin seuraaja on varustettu 3G-yhteyksillä. Kyseessä olisi siis täysiverinen puhelin, joka ei Nokian yleisen linjan tavoin perustuisi kuitenkaan Symbianiin.

Sivusto kertoo saaneensa käsiinsä kuvia laitteesta, joita ei kuitenkaan haluttu levittää nettiin, koska ne voisivat paljastaa kuvien lähteen. Yllä on kuitenkin MobileCrunchin oma hahmotelma Nokian tulevasta Maemo-puhelimesta, jonka pitäisi antaa kohtuullisen hyvä käsitys uutukaisen rakenteesta.

Rakenteen osalta uutuus tulisi jatkamaan N810-mallin linjoilla, mutta puhelinominaisuuksien ansiosta sitä voitaisiin ennemminkin verrata Nokia N97 -lippulaivamalliin. Maemo-puhelin tulisikin tämän hetkisten tietojen mukaan tarjoamaan hyvän vaihtoehdon niille, joita N97 kiinnostaa, mutta sen Symbian-käyttöjärjestelmä ei oikein säväytä.

Ominaisuuksien osalta uutukainen on huippuluokkaa. Siitä pitäisi tietojen mukaan löytyä Maemo 5 -käyttöjärjestelmä, HSPA, WiFi, GPS, 32 gigatavua sisäistä muistia, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, kaksois-LED-salama ja 3,5 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on huimat 800 x 480 pikseliä. Puhelimen sisuksista löytyy huhun mukaan sama OMAP3430-suoritin, jota käytetään myös 6. kesäkuuta myyntiin tulevassa Palm Pressä.

Uutukaisen virallista mallinimeä ei vielä tiedetä, mutta laitetta kutsutaan yleisesti nimellä Nokia N900. Puhelimen odotetaan saapuvan myyntiin Euroopassa lokakuussa. Yhdysvaltoihin N900 saattaa saapua jo kesällä.

Lähde: MobileCrunch

2 kommenttia

  1. Tätä on jo odotettu! Hienoa, että tulee muutakin kuin Symbianilla varustettua puhelinta.

Kommentointi on suljettu!