Nokia Ovi Store -ohjelmistokauppa avasi ovensa

Nokia Ovi Store -puhelimet

Nokian Ovi Store -ohjelmistokauppa on nyt auki ympäri maailmaa. Yhtiö esitteli Ovi Storen vastauksena Applen App Storelle ja muille ohjelmistokaupoille helmikuussa, mutta sen avautumista on jouduttu odottamaan näihin päiviin asti. Nyt Ovi Store on kuitenkin avannut ovensa ja yhtiön laskelmien mukaan kaikkiaan 50 miljoonalla Nokia-puhelimen omistajalla on mahdollisuus käyttää palvelua.

Käyttäjät pääsevät kauppaan käsiksi joko puhelimen selaimella osoitteessa store.ovi.com tai lataamalla Ovi Store -sovelluksen, joka löytyy puhelimen Lataa!-kansiosta. Tulevissa puhelimissa, kuten Nokia N97 -lippulaivamallissa Ovi Store -sovellus on valmiiksi ladattuna.

Ovi Storella on suuri merkitys Nokian Symbian-alustalle, jolle on tunnetusti erittäin paljon sovelluksia tarjolla, mutta jotka ovat hajaantuneena ympäri Internetiä. Yhtenäinen kauppapaikka tulee varmasti myös houkuttelemaan lisää kehittäjiä, koska sovellusten myyminen on nyt huomattavasti helpompaa. Valmiin asiakaskunnan ansiosta hyvällä sovelluksella on mahdollista kerätä huikeita tuloja, kuten Applen App Store on osoittanut.

Nokian aiemmin antamien tietojen mukaan palvelu ei ole pelkästään täysi App Storen kopio. Yhtiö kertoi helmikuussa, että muun muassa käyttäjien sosiaalisia kontakteja ja fyysistä sijaintia tullaan hyödyntämään Ovi Storessa. Kyseisten tietojen avulla sovelluskehittäjät voivat kohdentaa tuotteensa tarkasti haluamilleen käyttäjäryhmille. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin ominaisuus tulee käytännössä toimimaan.

Nokian kauppapaikka on tällä hetkellä saatavilla kaikkiaan viidellä eri kielellä, joita ovat englanti, saksa, italia, venäjä ja espanja. Lisää kielivaihtoehtoja on tulossa tämän vuoden aikana.

Lähde: Nokia

3 kommenttia

  1. En lähtisi sen takia sanomaan pettymykseksi, että hirveän ryysiksen takia vähän takkuilee ekana päivänä. Niinhän tuo oli Lidlikin tupaten täynnä porukkaa, kun ovensa aukaisi, mutta sen jälkeen onkin voinut käydä limpparit hakemassa hyvillä mielillä puoli tyhjästä kaupasta. 😀

  2. Itse olen hiukan pettynyt palveluun varsinkin selaimella toimittaessa. Sekin että Nokia on lähtenyt pelitukeen vain tietyille ns. ”n-gage” malleille on mielestäni melko rajoittava tekijä jo itsessään. Itse olisin varmasti tullut asiakkaaksi jos E90:lle olisi löytynyt pelejä.

    Saa nähdä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, toivotaan että palvelu paranee varsinkin käytettävyydeltään ja saataisiin maksaminen helpommaksi.

Kommentointi on suljettu!