Google: 18 Android-puhelinta tämän vuoden aikana

Android-puhelimia

Googlen Andy Rubin on kertonut Google I/O -tapahtumassa, että tämän vuoden aikana tullaan näkemään markkinoilla kaikkiaan 18 Android-pohjaista matkapuhelinta. Lukua voidaan pitää erittäin kovana, koska vuosi on jo lähes puolessa välissä ja Google-puhelimia on nähty tähän mennessä vasta muutamia, joista merkittävimmät ovat HTC Magic ja Samsung i7500.

Rubinin mukaan puhelimia tullaan näkemään noin yhdeksältä eri valmistajalta. Vielä ei tiedetä tarkalleen ketä nämä valmistajat ovat, mutta mukana voisi arvella olevan ainakin Motorola, Samsung, HTC ja kenties myös Sony Ericsson, joka on tosin sanonut, että lähiaikoina Android-puhelimia ei tulla näkemään.

Google valotti samalla, että matkapuhelinvalmistajilla on kolme vaihtoehtoa ottaa Android käyttöön puhelimissaan. Eri mahdollisuudet eroavat toisistaan lähinnä siinä, kuinka näkyvässä osassa Google on puhelimessa.

Helpoin tapa ottaa Android käyttöön on ladata ilmaiseksi niin sanottu Google-free-versio, joka ei sisällä ollenkaan hakukonejätin ohjelmia. Toinen vaihtoehto on tehdä sopimus Google-ohjelmien levittämisestä ja esiasentaa ne puhelimeen. Rubinin arvioiden mukaan 12-14 tänä vuonna nähtävistä puhelimista kuuluu tähän kategoriaan. Viimeisessä vaihtoehdossa, joka tarjoaa yhtiön mukaan täydellisen Google-kokemuksen, puhelimessa on Googlen logo ja kaikki yhtiön mobiiliohjelmat esiasennettuina. Tähän kategoriaan kuuluu esimerkiksi T-Mobile G1.

Lähde: EngdagetMobile