Sony Ericssonin uusi kolmikko luo toivoa yhtiön tulevaisuuteen

Sony Ericsson Aino

Talouden taantuessa Sony Ericsson on ollut yksi niistä valmistajista, jonka myynti on kokenut kovimman kolauksen. Yhtiön tappiot ovat syventyneet ja sen markkinaosuus on tippunut. Sony Ericssonin tilanteesta ei voi syyttää ainoastaan taloustaantumaa, vaan kaiken takaa löytyy heikko tuotevalikoima, joka on alkanut toistamaan liikaa itseään. Huono taloustilanne ja kännyköiden myynnin yleinen lasku on vain tehnyt tilanteen erittäin tukalaksi japanilaisruotsalaiselle matkapuhelinvalmistajalle.

Sony Ericsson nosti asemiaan markkinoilla useita vuosia onnistuneilla Walkman– ja Cyber-shot-puhelimillaan. Viime aikoina mallit ovat kuitenkin alkaneet toistamaan itseään niin ulkoisesti kuin ominaisuuksiltaan ja kuluttajat ovat menettäneet kiinnostuksensa niihin. Yhtiökin on kuitenkin alkanut pikku hiljaa tajuta tilanteen, josta osoituksena ovat kolme uutta puhelinta: Satio, Aino ja Yari.

Yhtiö esitteli yllä mainitun kolmikon 28. toukokuuta. Kaikki kolme mallia ovat tulossa myyntiin loppusyksyn/alkutalven aikana, joten loppuvuoden näkymät yhtiön kannalta ovat hieman valoisemmat. Menestys riippuu loppukädessä tietenkin siitä, miten asiakkaat ottavat uudet mallit vastaan, mutta ainakin omaan silmään kolmikossa on potentiaalia.

Uusilla malleilla Sony Ericsson palaa takaisin juurilleen. Yhtiö tunnettiin alkuvuosina erityisesti kehittyneistä malleistaan. Viime vuosina on nähty entistä enemmän keskihintaisia ja edullisia malleja. Satio, Aino ja Yari tarjoavat kaikki sen sijaan erittäin kovia ominaisuuksia. Satiosta löytyy 12 megapikselin kamera, Aino tukee PS3:n Remote Play -ominaisuutta ja Yari tuo kännykkäpelaamiseen eleohjauksen. Jokaisesta mallista löytyy siis ainutlaatuisia ominaisuuksia, joille ei ainakaan vielä löydy kilpailua suurien valmistajien osalta.