Sony Ericsson julkisti GreenHeart-toimintamallin

GreenHeart

Sony Ericsson on odotetusti julkistanut tänään GreenHeart-toimintamallin, jonka on tarkoitus kuvastaa yhtiön tavoitetta tehdä tuotteistaan ympäristöystävällisempiä. Sony Ericsson sitoutuu vähentämään koko yrityksen hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia absoluuttisesti mitattuna vuoteen 2015 mennessä. Samalla yhtiö aikoo vähentää kaikkien tuotteiden koko elinkaaren (valmistuksesta puhelimen käyttöiän loppuun saakka) kasvihuonepäästöjä 15 prosenttia vuoteen 2015 mennessä.

Uuden toimintamallin alla julkaistiin samalla kolme laitetta, jotka ovat C901 GreenHeart -puhelin, Naite-puhelin ja MH300-kuulokkeet, joita yhtiö mainostaa markkinoiden vihreimpinä kuulokkeina. Uusissa tuotteissa hiilidioksidipäästöjä on pyritty vähentämään muun muassa sähköisen käyttöoppaan ja pienempien pakkauksien avulla.

Vuonna 2001 aloitetun yhteishankkeen alusta lähtien Sony Ericsson on kiihkeästi pyrkinyt ylittämään alan vaatimukset, jotka liittyvät haitallisten aineiden poistamiseen ja virtaa säästäviin latureihin. Lähestymistapamme ottaa huomioon kestävän kehityksen tuotteidemme koko elinkaaren aikana. Näin pystymme rakentamaan puhelimia, joissa on vihreä ydin, vähentämään hiilidioksidipäästöjä käytössä olevista tuotteista ja varmistamaan kestävän kehityksen mukaisen käsittelyn tuotteen käyttöiän lopussa”, kertoo Sony Ericssonin pääjohtaja Dick Komiyama.

Sony Ericssonin GreenHeart-ohjelmasta voit lukea lisää täältä.