Uusi iPhone 3GS tarjoaa lisää nopeutta, paremman kameran ja paljon muuta

iPhone 3GS

Apple on esitellyt tänään seuraavan sukupolven iPhone 3G S -älypuhelimen, jonka kehutaan tarjoavan huomattavasti lisää nopeutta vanhaan iPhone 3G -malliin verrattuna. Uutuusmalli muistuttaa ulkoisesti täysin nykyistä iPhone 3G:tä, mutta sisältä iPhone 3G S:n sanotaan olevan täysin uudistunut. Puhelimesta löytyy muun muassa kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera, ja 7.2Mbps HSDPA- ja OpenGL ES 2.0 -tuet.

Yhtiö kehuu iPhone 3G S:n lataavan suuren nettisivun jopa 2.9 kertaa nykyistä mallia nopeammin. Lisääntyneestä nopeudesta kertoo myös se, että SimCity pelin sanotaan latautuvan uudella mallilla 2.4 kertaa nopeammin.

iPhone 3G S:n kolmen megapikselin kameran ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa automaattitarkennus ja videokuvaus (VGA, 30 fps). Käyttäjä voi valita tarkennuskohdan näpäyttämällä haluttua kohtaa ruudulla. Puhelimella kuvattuja videoita voi jakaa suoraan YouTube-palveluun.

Kolmannen sukupolven iPhonen muita uusia ominaisuuksia ovat tuki Nike+:lle, kompassi ja VoiceOver, joka mahdollistaa toimintojen suorittamisen puhumalla.

iPhone 3GS

Apple on onnistunut myös parantamaan akun kestoa iPhone 3G S -mallissa. Yhtiön mukaan uutukaisen akku jaksaa 9 tuntia nettisurffausta, 10 tuntia videon toistoa, 30 tuntia musiikin kuuntelua ja 5 tuntia puhetta 3G-verkossa.

iPhone 3G S tulee saataville USA:ssa uuden iPhone OS 3.0:n kera 19. kesäkuuta. Saatavilla on 16 gigatavun (199 dollaria) ja 32 gigatavun (299 dollaria) mallit. 8 gigatavun iPhone 3G tulee myös säilymään valikoimissa. Sen hinta on tästä päivästä lähtien 99 dollaria.

18 kommenttia

 1. No eipä kyllä ole kovin hääppöinen tuo uusi iPhone, jos parannukset on tota luokkaa. Vaikuttaa kyllä lähinnä iPhonelle annettavalta tekohengitykseltä. Melkosta rahastuksen makua myös.

  Meinaako Apple ihan tosissaan muka kilpailla tuolla huomattavasti kehittyneempien Nokian ja muiden valmistajien puhelinten kanssa? Koko ajatus on lähinnä huono vitsi. Kuin palaisi vuosia ajassa taaksepäin.

  Apple näköjään ajattelee, että lisätään tipoittain ominaisuuksia, niin hörhöt-Apple-fanit ryntää ostamaan ja tuhlaamaan rahaa puhelimeen, joka ei todellisuudessa ole juuri miksikään muuttunut aiemmasta versiosta. Ja jonka ominaisuudet on vuosia jäljessä muita puhelinvalmistajia. Apple on nimittäin tuon julkistuksen perusteella edelleen ihan järkyttävästi jäljessä Nokiaa ja muita puhelinvalmistajia.

 2. ”No eipä kyllä ole kovin hääppöinen tuo uusi iPhone, jos parannukset on tota luokkaa.”

  Varmaan sinänsä ihan kelpo peli, mutta aikalailla saa olla ylimääräistä rahaa jos iPhone 3G:n tuohon vaihtaa. Mielestäni aivan turhan turhan ”tietokonemainen” päivitys/tekohengitys, kuten Hääppöinen asian ilmaisi; prosessoritehot ja HSDPA:t kun eivät massoja kiinnosta. Ainoa näkyvä päivitys on jutun perusteella kamera, joka kuitenkin lienee edelleen vuosia kilpailijoita jäljessä (jos ei muussa niin pikseleissä ainakin.

 3. Ihme itkua iPhonesta. Mielestäni iPhone ei kyllä juurikaan ole jäljessä ominaisuuksien suhteen. Ohnan tässä tietty vähän keinotekoinen uusi tuote, mutta jotain oikeasti uuttakin tähän on mahdutettu. Sisäänrakennettu kompassi yhdistettynä navigointisoftaan oli mielestäni ihan hyvä idea. Videonmuokkaus näytti paljon muita puhelimia helpommalta jne.

  Mitä tulee uuteen prosessoriin; sen luulisi kiinnostavan normikuluttajaa, että kuinka jouhevasti tuo laite toimii. Myöskään pidennetystä akkukestosta en moittisi.

  Sitten tää vääntö megapikseleistä.. ei jessus sentään. Ootteko koskaan miettiny että sen kameran megapikselimäärällä ei juurikaan ole merkitystä niin kauan kun optiikka on paskaa..

  Otetaan vielä takasin normikuluttajat. He haluavat että kaikki on jouhevaa ja helppoa, iPhone 3G S on nopea, helppo käyttää. Lisäksi Applen AppStore on vain toimiva.
  Ei ole väliä kuinka hienoa rautaa tai ominaisuuksia luurissa on, jos käyttis tai ohjelmat ei toimi, ei se ole silloin hyvä.

  Hinnoista sen verran, että eipä tuo 400-500e noinkin laadukkaasta (metallikuoret jne) masiinasta ole kytkyn kanssa edes paljon. Eipä ne nokian laitteet sen halvempia ole, päin vastoin.

  Mutta kertokaapas nyt tämmöselle paatuneelle Windows Mobilistille että missä kohdin tarkalleen se iPhone on jäljessä muita valmistajia..

  Tässä vielä video iPhone 3GS:n uusista ominaisuuksista:
  http://www.engadget.com/2009/06/08/video-iphone-3g-s-gets-a-guided-tour/

  1. Iphonen todelliseksi hinnaksi (jos puhelumaksuja ei lasketa, mutta ml. kuukausimaksut) tulee lähes 600 euroa. Se on paljon tuon kokoisesta järkäleestä jonka akku ei kestä kahta vuotta. iPhone 3G:n akku on niin pieni että se käytännössä purkautuu päivittäin normikäytössä, joka taas ei tee hyvää akun eliniälle.

   Mutta milläs vaihdat akun? Kiikutapa maksulliseen huoltoon, ole hyvä 🙂

 4. Kameran apuvaloa ei saatu vieläkään, ehkä seuraavassa versiossa. Jokohan tämän kamera on saatu oikaistua? iPhone 3G:ssä se osoittaa vinoon.

  Appstore ei säväyttänyt allekirjoittanutta koska jopa ilmaisten ohjelmien lataus olisi vaatinut jotkut tunnukset, joita en mitenkään voinut luoda puhelimella.

  Nokialaisissa jo pitkään ollut ja jostain syystä parjattu Lataa (Download!) ei sentään vaadi rekisteröitymistä edes maksullisia ohjelmia ladatessa.

  1. Ostatko todellakin iPhonen kameran takia? Et.

   Oletko käynyt koulussa englantia? Taidat olla ainut tässä maassa joka ei tunnuksia iTunesiin ole tehnyt. Tietysti, aikaa se vie noin minuutin – ei kannata.

   Osta Nokia, tämä puhelin ei todellakaan käy sinulle. Meille muille – täydellisesti.

 5. ärsyttää tuo ku justiin ostin iPhone 3g:n ja odotin että kyllä varmaan on tuo videon kuvauski tulossä täs lähi aikoina, mutta ei… eiköhän tuo apple tehny siitä uudesta ohjelmistosta aivan uuden puhelimen sinne meni rahat, en tiedä onko tulossa koko videon kuvausta 3g:lle

  vituttaa…

 6. Minunkin mielestä iPhone on jäljessä. Nyt uudistusten myötä se on lähes muiden tasolla mutta hintaan nähden en todellakaan ostaisi applea. En näe siinä mitään etua muihin merkkeihin nähden.

 7. pitkän aikaa oon taistellut nokian symbian luureilla ja nykyään iphone käytössä.. eikä kaduta tippaakaan. ei sillä nokian tehokkaammalla raudallla tee mitään jos käytettävyys ja applikaatiot ei pääse kehittymään pätkääkään kun eri puhelinmallit on niin erilaisia spekseiltään. iphonelle olevat softat on niin kaukana tulevaisuudessa verrattuna nokian luureihin saatavista, ja se johtuu yksinkertaisesti siitä että iphonelle on näppärempi suunnitella softia koska ne päätelaitteet ei vaihtele niin radikaalisti kuin nokian mallit.

 8. Nokian puhelimis on kyl surkee kosketusnäyttö. Ku ne sais siihe yhtä hyvän kosketusnäytön ku iPhones niin valinta olis selvä – Nokiahan se sillo olis.

 9. iPhone 3GS on tällä hetkellä paras matkapuhelin iPhone 4 jälkeen. iPhonen käyttöjärjestelmä on huomattavasti parempi kuin missään Nokian puhelimessa. Nokia luulee pärjäävänsä Symbianilla, mut ei Nokial oo ku paskoi luurei. Noki N8 on huono kaikella mahdollisella tavalla. Nokioiden nettiselain on paska jne. Suosittelen iPhonen hankkimista

 10. iphonen käyttis on paljo parempi ja selkeämpi kuin nokian puhelimien. 😉

 11. kyl vaa toi iphone on parempi ku esim nokian n8. n8 on sekava netti, ovistore sekava, kamera on ainoo hyvä. iphone taas netti iha sa****n nopee ja app stores vaiks mitä pelei. kamera kyl aika huono, mut kyl silläki pärjää. Nokia on pas** ja Iphone 3gs ja Iphone 4 on hyvii, Mut kyl toi Iphone 3gs taitaa olla 5% parempi ainaski mummielest ku sii 4:ses on niit kaikkii ongelmii… Suosittelen Applea!

Kommentointi on suljettu!