Nokia esitteli E72-älypuhelimen

Nokia E72

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja esitteli tänään Singaporessa pidetyssä Connection 2009 -tapahtumassa eilen YouTube-palveluun videon muodossa levinneen Nokia E72 -älypuhelimen. Uutuus on, kuten nimestä saattaa arvata, erittäin suositun ja kehutun E71-mallin seuraaja. Se muistuttaa E71:tä ulkoisesti ja muodoiltaan, mutta tarjoaa luonnollisesti muutamia uusia ominaisuuksia.

Edeltäjäänsä verrattuna Nokia E72 tuo mukanaan viiden megapikselin automaattitarkenteisen kameran, 10,2 Mbit/s HSDPA:n, kompassin, 3,5 millimetrin kuulokeliitännän ja optisen navigointinäppäimen, joka toimii hipaisumenetelmällä. Uutuusmalli tarjoaa siis ihan mukavan määrän uudistuksia aiempaan versioon nähden.

Nokia E72 -mallin muita herkkuja ovat 2,36 tuuman QVGA-näyttö, WLAN, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth ja LED-salama.

Kokoa uutukaiselta löytyy 114 x 59,5 x 10,1 millimetriä ja se painaa 128 grammaa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että E71:n mitat ovat 114 x 57 x 10 millimetriä ja painoa siltä löytyy 127 grammaa.

Nokia E72 saapuu kauppoihin vuoden kolmannella neljänneksellä.