Samsung esitteli 800 megahertsin prosessorilla varustetun Jet-kosketusnäyttöpuhelimen

Samsung Jet

Omnia-nelikon lisäksi maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung esitteli eilen myös Jet-nimellä kulkevan kosketusnäyttöpuhelimen. Uutukaisen keskeisiä ominaisuuksia ovat tehokas 800 megahertsin prosessori ja 3,1 tuuman WVGA AMOLED -näyttö, joka toistaa 16 miljoonaa väriä. Ulkoisesti puhelin muistuttaa Omnia II -älypuhelinta, joka näki myös päivänvalonsa eilen.

Uutukaisen käyttöliittymänä toimii TouchWiz 2.0, joka tarjoaa muun muassa 3D-efektejä ja työpöydälle asetettavia widget-minisovelluksia. Puhelimen mukana tulee uusi WebKit-pohjainen Dolfin-nettiselain, jota kehutaan nopeaksi ja helppokäyttöiseksi. Jet tukee myös Microsoft Exchange ActiveSynciä.

Samsung Jetin muita ominaisuuksia ovat HSDPA, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-salama, Bluetooth, WiFi, A-GPS, FM-radio ja microSD-muistikorttipaikka. Uutuusmallin mediasoitin tukee muun muassa DivX- ja XviD-tiedostoja.

Kooltaan Jet on 108,8 x 53,5 x 11,9 millimetriä.

Lähde: Gizmodo

4 kommenttia

  1. anteeksi ’maalaisuuteni’, mutt mikä käyttis (OS) tässä puhelimessa on? …siinä kun ei näy leijaa eikä ikkunanpokia… ja kuitenkin se on ihka saman näköinen kuin Omia-(winkkari)…
    Onko siinä Samsungin joku ikioma s60-versio/klooni, tms?

    1. Lehdistötiedotteessa ei mainittu ollenkaan Windows Mobile tai Symbiania, joten olettaisi puhelimessa olevan Samsungin oma käyttöjärjestelmä.

  2. Symbian taustalla, jonka päällä toimii Samsungin kehittämä TouchWiz -käyttöliittymä.

    Sovellustarjonta on parempi iPhonelle ja Androidille. Samsung on vasta suunnittelemassa omaa sovelluskauppaa.

  3. Mut jos tuossa pyörii symbbari alla, niin kai tuossa sitten toimii S60 softat? =/

Kommentointi on suljettu!