iPhone 3GS lataa nettisivut huomattavasti Palm Pretä nopeammin

Kaavio

AnandTech-nettisivusto on tehnyt mielenkiintoisen nopeusvertailun kenties tämän hetken kuumimman älypuhelinnelikon kanssa, johon lukeutuvat tietenkin iPhone 3G, iPhone 3GS, Palm Pre ja T-Mobile G1. Sivusto on testannut puhelinten renderöintinopeutta kaikkiaan yhdeksän eri nettisivuston kanssa WiFi-verkkoa käyttäen.

Yllä olevasta kaaviokuvasta selviää, että uusi iPhone 3GS (S = speed) on nimensä veroinen ja päihittää edeltäjänsä huimalla nopeuserolla. Testin mukaan uutuus avaa nettisivun keskimäärin 122 prosenttia iPhone 3G:tä nopeammin. Nopeuden takana on paitsi kellotaajuudeltaan parempi prosessori niin myös uudistunut prosessoriarkkitehtuuri, painottaa AnandTech.

Uudistuneen mallinsa avulla Apple onnistuu myös päihittämään pahimmat kilpailijansa. Testien mukaan iPhone 3GS renderöi nettisivuston 21 prosenttia Palm Pretä nopeammin. Pre on kuitenkin selvästi iPhone 3G:tä nopeampi, joten kovin hitaaksi ei Palminkaan uutuutta voi haukkua.

iPhone 3GS on jo aiemmin kerännyt kehuja nopeudestaan useissa arvosteluissa. AnandTechin konkreettinen testi vahvistaa, että nopeus on todellista eikä pelkää hehkutusta.

4 kommenttia

  1. Onpa hyvin tehty vertailu, kun ei edes mainita millaisen yhteyden takana laitteet ovat. Veikkaisin kyllä wlania, mutta sitä ei mainita.
    Olisi mielenkiintoista nähdä miten tulokset muuttuvat jos käytettäisiin eri selaimia puhelimissa.

    1. Taulukostahan näkee, että käytössä on ollut WiFi-verkko. Sen nopeus tosin jää mainitsematta.

  2. Onko Palm Pressa Flashia? Jos sivulta ei ollenkaan ladata flash-sisältöä, on ero suuri…

  3. Palm pre:ssä on flash tuki, joka selittää nopeus eron 3gs:än välillä.

Kommentointi on suljettu!