iPhone 3GS jailbreikattu onnistuneesti, työkalu yleiseen jakoon hamassa tulevaisuudessa

iPhone 3GS jailbreak

iPhone Dev Team kertoo onnistuneensa jailbreikkaamaan uuden iPhone 3GS -älypuhelimen. Ikävä uutinen on kuitenkin se, että tiimi ei halua vielä julkaista työkalua yleiseen käyttöön. Syynä viivytykseen on pelko siitä, että Apple onnistuisi löytämään jailbreikkaamisessa hyödynnetyn aukon ja paikkaamaan sen tulevassa päivityksessä.

Jailbreak-työkalun julkaisuajankohdasta iPhone Dev Team ei osaa vielä sanoa mitään. Tarkoituksena on kuitenkin odottaa ainakin siihen asti, että Apple saa seuraavan iPhone OS -päivityksen ulos. Aikaa voi siis mennä muutamia viikkoja tai jopa kuukausia.

Varotoimista huolimatta on mahdollista, että Apple onnistuu paikkaamaan tiimin löytämän aukon, jolloin jailbreikkaaminen estyy. iPhone Dev Team kuitenkin uskoo, että pidättäytymällä työkalun julkisesta levityksestä se vaikeuttaa Applen työtä löytää aukko.

Jailbreikkaaminen on toimenpide, joka poistaa iPhonesta Applen asettamia rajoituksia. Sen avulla käyttäjät voivat muun muassa ajaa puhelimessaan niin sanottuja epävirallisia ohjelmia, joita Apple ei ole hyväksynyt.