Symbian-Guru julkaisi ensitestinsä Nokia N97 -lippulaivamallista

Suosittu Nokian puhelimiin keskittyvä Symbian-Guru-nettisivusto on julkaissut ensimmäiset ajatuksensa Nokian N97-lippulaivamallista perustuen muutaman päivän käyttökokemuksiin. Kyseessä ei ole syväluotaava arvostelu, mutta jutusta selviää pääpiirteittään, mitä mieltä arvostelija on N97:n keskeisimmistä ominaisuuksista.

Symbian-Guru kehuu erityisesti Nokia N97:n rakenteen laatua, näyttöä ja puhelimen yleistä nopeutta. Sivuston mukaan uutuus on rakenteeltaan erittäin laadukas ja kestävä. Puhelin oli jopa selvinnyt ongelmitta pudotuksesta näppäimistön ollessa esillä. Näytön sanotaan edustavan resistiivisen teknologian parhaimmistoa ja puhelimen yleistä nopeutta kehutaan huomattavasti 5800 XpressMusic -mallia paremmaksi.

Moitteita puhelimelle tulee erityisesti akun kestosta. N97 on varustettu E71-mallista tutulla akulla, mutta uutuuden toiminta-ajat ovat E71:tä huomattavasti heikommat. Tulos ei sinänsä ole yllätys, koska suuri ja kirkas kosketusnäyttö vaatii paljon virtaa.

Nokia N97 -lippulaivamallin QWERTY-näppäimistöä sivusto kuvailee toimivaksi. Hieman oudosti sijoitettuun välilyöntinäppäimeen tottuu arvostelijan mukaan nopeasti, eikä se muodostu ongelmaksi näppäimistöä käytettäessä.

Lisää Symbian-Gurun mietteitä N97-mallista voi lukea täältä.