Arvio: Palm myi 300 000 Pretä kesäkuussa

Palmin pitäessä uuden Pre-älypuhelimen todelliset myyntiluvut omana tietonaan, ovat analyytikot intoutuneet heittämään ilmaan omat arvionsa uutukaisen menekistä. Yleinen arvio näyttää tällä hetkellä olevan, että Palm on onnistunut myymään kesäkuussa 300 000 puhelinta. Sen lisäksi Palmin arvioidaan myyneen toukokuussa 70 000 Pretä, joten yhtiön kokonaismyynti kohoaisi 400 000 laitteen tuntumaan.

Arvioituja lukuja voidaan pitää kohtuullisen hyvinä, koska Palm ei ole vielä saanut valmistusmääriä kysyntää vastaaviksi. Tietojen mukaan Palmin koneisto tuottaa tällä hetkellä noin 15 000 puhelinta päivässä ja on todennäköistä, että yhtiö saa toimitettua Sprintille miljoona Pretä laitteen ensimmäisen myyntineljänneksen aikana.

Analyytikot uskovat, että Pren rantautuminen Eurooppaan ja Kanadaan tulee nostamaan kuukausimyynnin miljoonaan laitteeseen. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että Palmin tuotantokoneiston pitää laajentua.

Yhdysvalloissa myynnissä oleva Palm Pre tukeutuu GSM-tekniikan sijaan WCDMA-tekniikkaan, eikä puhelin siitä johtuen toimi Euroopassa. Vielä ei tiedetä tarkalleen, koska GSM-versio on tulossa ja milloin se on rantautumassa Eurooppaan.

Palm Pretä pidetään yleisesti yhtenä iPhone-älypuhelimen kovimmista kilpailijoista sen innovatiivisen WebOS-käyttöjärjestelmän ansiosta. Tekniseltä puolelta puhelimesta löytyy QWERTY-näppäimistö, WiFi, GPS, kolmen megapikselin kamera ja 3,1 tuuman kosketusnäyttö.

Lähde: Barron’s