Mozillan Fennec-mobiiliselaimesta saataville uusi testiversio

Mozilla on tuonut Windows Mobile -puhelimille saataville uuden testiversion Fennec-koodinimellä tunnetusta mobiiliselaimesta. Fennec alpha 2 on tarkoitettu lähinnä testikäyttöön ja sen avulla pyritään keräämään entistä enemmän palautetta selaimesta ja sen uusista ominaisuuksista.

Fennecin uusi versio tarjoaa parannuksia sekä käyttöliittymään että suorituskykyyn. Mukana on uusi teema ja yleisesti paranneltu käyttöliittymä. Selaimen liikuttelua ja lisäosatukea on paranneltu. Fennec alpha 2 sisältää luonnollisesti myös useita bugikorjauksia ja siitä löytyy nyt JavaScript error -konsoli sisäänrakennettuna.

Uusien ominaisuuksien lisäksi alpha 2 on varustettu myös edellisestä versiosta tutuilla toiminnoilla. Siitä löytyy muun muassa välilehdet, älykäs osoiterivi, integroitu hakutoiminto ja mahdollisuus zoomata sisältöä. Selaimen turvallisuusominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa ponnahdusikkunoiden esto ja salasanamanageri.

Fennec alpha 2 toimii Windows Mobile 6 -puhelimilla. Siitä on kuitenkin saatavilla myös työpöytäversio Windows-, Mac OS X– ja Linux-järjestelmiin, joten sen testaaminen onnistuu ilman puhelintakin. Latauslinkit löytyvät täältä.