LG:n tavoitteena ohittaa Samsung matkapuhelimissa vuoteen 2012 mennessä

Suomen matkapuhelinmarkkinoita tarkasteltaessa LG on marginaaliasemassa, kuten kävi ilmi MobiiliBlogin kyselystä toukokuussa, jonka perusteella LG:n valmistama puhelin löytyy ainoastaan kahdelta prosentilta lukijoistamme. Maailmalla asiat ovat kuitenkin toisin, sillä LG on onnistunut kapuamaan kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi, ohi Motorolan ja Sony Ericssonin.

LG:n tavoitteet ovat kuitenkin paljon pronssisijaa korkeammalla. Yhtiön matkapuhelinosaston johtajan Ahn Seung-kwon mukaan LG:n tavoitteena on olla maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja vuoteen 2012 mennessä. Nykyisessä tilanteessa se tarkoittaisi, että toinen korealaisvalmistaja Samsung tulisi tippumaan LG:n taakse.

Ahn Seung-kwon kertoi myös, että vuoden viimeisellä neljänneksellä yhtiöltä tullaan näkemään uusi Black label -sarja, joka on suunnattu kamppailemaan erityisesti iPhonen kanssa. LG työstää myös kolmatta Prada-mallia ja aikoo julkistaa oman luksusbrändin, joka tulee kilpailemaan muun muassa Nokian omistaman Vertun kanssa.

LG:n tavoite kuulostaa erittäin kovalta, koska Samsungin mallisto on tällä hetkellä todella vahva. Toisaalta, kaikki on mahdollista ja ainakaan LG:n kolmossija ei ole tällä hetkellä uhattuna, mutta nouseminen ylemmäs vaatisi virheliikkeitä sekä Nokialta että Samsungilta.

Lähde: UnwiredView