MobiiliBlogin ensitunnelmat Nokia N97 -lippulaivamallista

Nokia N97

MobiiliBlogi sai tänään pikaiseen testiin Nokia N97 -lippulaivamallin. Alle on kerätty muutamia huomioita uutukaisesta parin tunnin testauksen perusteella. Lopusta löytyy myös pienimuotoinen videokatsaus. Pahoittelen videon heikkoa laatua, mutta nykyisellä kalustolla parempaan ei päästä.

Rakenne: Jämäkkä ja laadukkaan tuntuinen. Näytön nostomekanismi tuntuu kestävälle.

Näyttö: Kirkas ja tarkka. Hyvä herkkyys, mutta ei yllä aivan esimerkiksi iPhonen tasolle, koska näyttö on toteutettu resistiivisellä tekniikalla.

QWERTY-näppäimistö: Hyvyys pitkälti mielipidekysymys. Omille sormille näppäimet ovat tarpeeksi suuria, mutta välilyöntinäppäimen sijoittelu hämää aluksi. Siihen kuitenkin tottuu varmastikin aika nopeasti.

Nokia N97

Käyttöliittymä: Yleinen nopeus on hyvää. Käyttö helppoa sormilla, kiitos suurien kosketusalueiden. Ikävä kyllä niin sanottu joustava rullaus ei toimi kuin osassa sovelluksia. Useimpia valikkoja selatessa joutuu vetämään sivussa olevaa palkkia. Käyttöliittymä ei myöskään tue monikosketusta.

Nokia N97

Facebook-widget: Erittäin näppärä. Työpöydällä näkyy kavereiden viimeisimmät tilapäivitykset. Widgettiä koskettamalla pääsee itse Facebook-sovellukseen, joka muistuttaa käytettävyydeltään paljon iPhonen Facebook-sovellusta. Jostain syystä tietojen lataaminen sovelluksessa kesti N97:ssä iPhonea hieman pidempään. Facebook-sovellus tukee joustavaa rullausta.

Nettiselain: Vaikuttaa muutaman sivun testauksen jälkeen pätevältä. Pientä tökkimistä rullauksen osalta havaittavissa. Plussaa flash-tuesta. YouTuben työpöytäversio toimii ongelmitta.

Kamera: Käynnistyy kohtuullisen nopeasti. Lyhyen testi aikana meni muutaman kerran jumiin jättämällä näkyviin vain sinisen ruudun. Esimerkkikuvia: kuva1 ja kuva2.

Alle voi laittaa kommentteja ja kysymyksiä puhelimesta, joihin pyrin vastailemaan parhaani mukaan.

13 kommenttia

 1. Kun teette syvällisempää vertailua niin jos mahdollista niin vertaatte sitä Samsungin lippulaivaan eli Omnia HD:en.

  Nämä kaksi kun saisi samaan vertailuun niin helpottaa paljon ostopäätöstä

 2. Olisi myös hauska nähdä vertailu HTC:n Touch Pro 2 ja Tämä välillä

 3. Olen monta kertaa jo miettinyt tämän kommentin jättämistä mutta nyt ei enää pysty pidättämään, vaikka tässä jutussa ei ollut kuin yksi vastaava virhe. Vaikkei kyseessä ole virallinen paperijulkaisu tai vastaava, voisitteko silti harkita lopettavanne kirjoittamisen ”lle-slangilla”? Mekanismi ei tunnu kestävälle, vaan kestävältä, eikä puhelin näytä hyvälle, vaan hyvältä. Pieni asia mutta aiheuttaa tolkutonta verenpaineen nousua ainakin itsessäni 🙂

  Muuten jatkakaa samalla linjalla! Näyttää hyvälle! 😉

  1. Kiitos kehittävästä kommentista 🙂 En ole tuota tullut ennen ajatelleeksi… Pitää yrittää korjata asia tulevaisuudessa 🙂

  2. ”aiheuttaa tolkutonta verenpaineen nousua ainakin itsessäni ”

   Pöh. Jos tollaset asiat aiheuttaa tolkutonta verenpaineen nousua, niin sitten ei voi kyllä sanoa mitään muuta kuin HANKI ELÄMÄ!!

 4. Kiitos kaikinpuolin hyvästä sneak&peek:stä. Slangi ei häirinnyt yhtään, päin vastoin esitys oli oikein sujuva.

 5. ”aiheuttaa tolkutonta verenpaineen nousua ainakin itsessäni ”

  Jos tollaset asiat aiheuttaa tolkutonta verenpaineen nousua, niin sitten ei voi kyllä sanoa mitään muuta kuin HANKI ELÄMÄ!

  1. höm, tämä tuli väärää kohtaan ketjussa 🙂

 6. Uskosin, että tuo ns. joustava rullaus tulee yleistymään pikkuhiljaa.

 7. No saisi kyllä yleistyä, kokeilin liikkeessä 5800 xm:a ja oli paksusormiselle suht hankalaa sivulta scrollata, styluksella kyllä sujui.

 8. Hienoa, että jutusta on ollut hyötyä! 🙂

 9. Ei saisi pureskella kynsiä! Näyttää ilkeälle kun esittelee näppejään julkisesti.

 10. Itse luuria nyt 4 päivää testanneena täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen ollut. Softat toimii hyvin ja varsinkin OVI Contacts ja Nokia Messaging ovat yllättäneet positiivisesti. Samoiten käyttöliittymä toimii tosi jouhevasti ja mitään hidastelua en ole huomannut.

  Jos hankitte puhelimen niin suosittelen samantien päivittämään softan koska se korjaa muutamat bugit hetimiten.

  Ainut mihin en vielä ole oikein tottunut on ääkkösten piilottaminen K , L ja ; -näppäimien taakse. Siihen varmasti tässä kirjoittelun lomassa oppii.

  Jos jotain kiinnostaa saada DivX soitin toimimaan 5800:ssa tai N97:ssa niin youtubesta löytyy nopea videopätkä tästä:

Kommentointi on suljettu!