Samsung: Internet ja GPS toivotuimpia ominaisuuksia matkapuhelimessa

Samsung on teettänyt TNS-Gallupilla tutkimuksen, jossa pyrittiin selvittämään matkapuhelimen käyttöä Pohjoismaissa. Tutkimuksesta selviää, että tämän hetken toivotuimpia ominaisuuksia ovat Internet ja GPS. Aktiivisimmin matkapuhelimen ominaisuuksia Pohjoismaissa käyttävät norjalaiset ja vähiten tanskalaiset. Suomalaiset lähettävät eniten sähköposteja kännykällään.

Internet on lyönyt itsensä kännyköissä läpi”, Samsungin Pohjoismaiden matkapuhelinten tuotepäällikkö Mikael Alström kertoo.

Tutkimuksen mukaan kolme kymmenestä käyttää puhelintaan netissä surffaamiseen ja lisäksi yhtä moni toivoi pääsevänsä puhelimellaan nettiin. Joka kymmenes käyttää puhelintaan navigointivälineenä ja peräti 40 prosenttia vastaajista haluaisi GPS-toiminnon puhelimeensa.

Perustoiminnot, kuten soittaminen ja tekstaaminen ovat edelleen matkapuhelimen suosituimpia toimintoja. Niiden jälkeen eniten käytetään multimediatoimintoja, joihin lukeutuvat muun muassa musiikin kuuntelu ja kameralla kuvaaminen.

Tutkimus osoittaa myös, että tietojen synkronointi matkapuhelimen ja tietokoneen välillä on entistäkin tärkeämpi ominaisuus. Joka neljäs käytti jo toimintoa ja yhtä monella se oli toivelistalla. Tavallisimmin synkronoitiin kalenteri, myös sähköposteja ja yhteystietoja synkronoitiin.

Kosketusnäyttöpuhelimet ovat myöskin hiljalleen lyömässä itseään todella läpi. Kyselyn mukaan peräti kaksi kolmasosaa pohjoismaisista vastaajista harkitsee kosketusnäytöllisen mallin ostoa.