Nokia N97 vs. iPhone 3G – Kumpi avaa nettisivut nopeammin?

MobiiliBlogi testasi Nokian uuden N97-lippulaivan ja Applen iPhone 3G:n nettiselainten renderöintinopeutta ja kuvasi tulokset yllä olevalle videolle. Kyseessä on käytännöntesti, joka ei välttämättä tieteellisesti osoita toisen paremmuutta, vaan pyrkii ennemminkin selvittämään laitteiden nopeutta jokapäiväisessä käytössä. Testissä ei esimerkiksi oteta huomioon sitä seikkaa, että N97:n selaimessa on Flash-tuki, jota iPhonesta ei löydy.

Molempien mallien selaimet perustuvat WebKit-selainmoottoriin, joten siltä osin laitteet ovat samalla viivalla. Testatut sivut aukesivatkin molemmilla puhelimilla ongelmitta ja kuten video osoittaa, niin nopeudessa ei ole suuremmin eroja. iPhone 3G lataa suurimman osan sivuista niukasti Nokialaista nopeammin, mutta merkittäviä eroja ei pääse syntymään.

Testi suoritettiin WiFi-verkkoa käyttäen ja mukana oli kaikkiaan seitsemän eri nettisivustoa.

11 kommenttia

 1. Kiinnostava testi.
  Kumpi on nopeampi upouusi N97 vai vuoden vanha iPhone…

 2. iPhonen selain ei siis edelleenkään osaa näyttää Flash-sisältöä.

 3. Itselle pisti myös silmään se, että iPhone skaalaa sivut parempaan tilaan. Nokialainen lataa sivut tyhmästi zoomattuina.

 4. Mitä itellä pari päivää ollut tuo Nokian N97, niin kyllä tämä nokialainen skaalaa sivut leveyden mukaan, josta voi sitten kelata alaspäin tai zoomata lähemmäs/normaalikokoon. Onkohan tuossa testin N97:ssa päivitetty versio vai vanha versio, nimittään yhden versio numeron softa on tullut jo ylöspäin 10.x.xxx -> 11.0.021, tälläkin voi olla testiin jonkin verran vaikutusta.

 5. Viellä edelliseen jatkoa.. N97:lla on huomattavasti parempi selailla nettiä läppä avattuna.

 6. Käytännön nopeuteen vaikuttaa myös paljon se, kuinka nopeasti ladatulla sivulla voi siirtyä klikkaamaan jotain alasivun linkkiä ja tässä(kin) iPhonen selain kyllä on loistava.

 7. Hassua että meikäläisen 3 vuotta vanha HTC TyTN on Skyfire selaimen kanssa nopeampi melkeempä joka sivulla, kun iPhone tai N97. Ja käytössä tosiaan 3G yhteys itsellä.

  1. Onko se niin hassua? Skyfire perustuu ihan erilaiseen tekniikkaan kuin nämä selaimet – varmasti Skyfirellä (tai Opera Minillä, joka on samanlainen) N97 hakkaa sun vanhan luurin koska vaan.

   Skyfire ja Opera Mini eivät siis hae sivua palvelimelta, vaan keskitetystä cachesta, jolloin sivut on valmiiksi optimoituja kännykälle.

 8. iphone 3g on näin nopee, iphone 3gs on viel nopeempi eli n97 hävii sille helposti

Kommentointi on suljettu!