Samsungin patentti vihjaa tilaa säästävästä QWERTY-näppäimistöstä

Samsung patentti

Korealaiselta Samsungilta on tullut julki mielenkiintoinen patentti, joka voisi toimiessaan ohentaa QWERTY-näppäimistöllä varustettuja kosketusnäyttöpuhelimia nykyisistä mitoista huomattavasti. Yhtiön ideana, kuten kuvastakin näkyy, on pakata puhelimen molemmille sivuille puolet kokonaisesta näppäimistöstä.

Kuvan perusteella näppäimistön puolikkaat on valmistettu ohuesta levystä, joka mahdollistaa niiden piilottamisen puhelimen sisälle. Näin ne eivät toisi juurikaan lisää paksuutta puhelimelle, toisin kuin nykyiset ratkaisut, jotka käytännössä tuplaavat puhelimen paksuuden.

Siemens kokeili hieman samantapaista ideaa aikanaan SK65-mallin kanssa, jossa näppäimistö asettui puhelimen molemmille sivuille. Kyseinen malli erosi kuitenkin rakenteeltaan täysin yllä olevassa kuvassa esiintyvästä puhelimesta, koska SK65:ssä näppäimistö käännettiin puhelimen taakse, ei sen sisään.

Teoriassa Samsungin idea näyttää hyvältä, mutta miten on käytettävyys ja näppäinlevyjen kestävyys käytännössä? Mielenkiintoista nähdä, tullaanko patenttia hyödyntämään tuotannossa asti.

Lähde: Gizmodo

1 kommentti

  1. Mikä estää tekemästä N97-tyylistä näppistä nykyistä ohuemmaksi? Widescreen on kuitenkin luonnollisempi ratkaisu kuin tuo Samsungin pystynäyttö. Näyttää hivenen epäkäytännölliseltä ratkaisulta.

Kommentointi on suljettu!