All About Symbian vertaili Nokian kosketusnäyttöpuhelimia keskenään

N97 ja 5800 XpressMusic

Suosittu Nokian matkapuhelimiin keskittyvä All About Symbian -verkkosivusto on tehnyt kiinnostavan vertailun Nokian kosketusnäyttöpuhelinten kesken. Testaaja kertoo käyttäneensä molempia puhelimia jokapäiväisessä käytössä jo pidemmän aikaa, joten sekä N97:n että 5800 XpressMusicin eduista ja puutteista on päässyt syntymään hyvä kuva.

All About Symbianin toimittaja laskee 5800 XpressMusicin eduiksi N97-lippulaivamalliin nähden halvemman hinnan, vakauden, pienemmän koon ja ulkoisesti paremmin hiotun käyttöliittymän. Nokia 5800 XpressMusic on yhtiön lippulaivamallia huomattavasti edullisempi, vaikka siitä löytyy kattava määrä ominaisuuksia. Puhelinta sanotaan myöskin vakaammaksi ja sen käyttöliittymä on koristeltu animoiduilla siirtymillä, joita N97:stä ei löydy. Kooltaan ja painoltaan se on myöskin miellyttävämpi käyttää.

Nokia N97:n positiivisiksi puoliksi luetellaan suurempi sisäisen muistin määrä, kamera, nettiselaimen käyttöliittymä, kotinäkymä, FM-lähetin ja kuva-albumi. Lippulaivamallin 32 gigan sisäinen muisti riittää moneen, mutta sitä on mahdollista laajentaa vielä 16 gigatavun muistikortilla, joten tallennustilaa on varmastikin riittävästi. N97:n kameraa kehutaan yleisesti laadukkaammaksi ja kuva-albumiohjelmaa sanotaan paremmin 5800 XpressMusicin sovellusta organisoiduksi.

Toimittaja sanoo molempia puhelimia laadukkaiksi laitteiksi, mutta pitää N97:ää huomattavasti ylihinnoiteltuna, koska se on raudaltaan niin lähellä 5800 XpressMusiciä.

Voit lukea lisää All About Symbianin vertailusta täältä.