Google: Chrome OS ei vaikuta Androidin kehitykseen

Googlen suuntautuminen ohjelmisto- ja käyttöjärjestelmämarkkinoille on ollut viime aikoina kovaa. Yhtiöltä löytyy jo oma mobiilikäyttöjärjestelmä, nettiselain ja nyt myös työpöytäkäyttöön suunnattu Chrome OS -käyttöjärjestelmä, joka saapuu markkinoille näillä näkymin ensi vuoden puolella. Uuden käyttöjärjestelmän julkaisu sai aikaan pientä hämmennystä ja sen vaikutuksia Androidiin lähdettiin arvuuttelemaan.

Yhtiössä työskentelevä Andy Rubin kuitenkin vakuuttaa, että Google Androidin kehitys tulee jatkumaan entisellään. Rubin muistuttaa, että mobiililaitteisiin kehitetty Android suuntautuu täysin eri tuotteisiin kuin viime viikolla julkaistu Chrome OS. Näin ollen Androidissa käytetään hyvin erilaisia tekniikoita ja siinä joudutaan keskittymään erityisesti akun kestoon ja puheluiden toimintavarmuuteen.

Andy Rubin valotti T-Mobilen ja Googlen yhteistilaisuudessa myös Androidin tulevaisuuden suunnitelmia. Seuraavissa versioissa tullaan tukemaan enenevissä määrin erilaisia sosiaalisia palveluita. Tähän mennessä tuettuina ovat olleet erityisesti Googlen omat palvelut, mutta tulevaisuudessa tullaan näkemään myös muun muassa Facebook-tuki. Seuraavat Android-versiot tullaan tuntemaan jälkiruoista tutuilla nimillä Donut, Eclair ja Flan. Donut-versiosta on tihkunut nettiin jo ensimmäiset tiedot, joista voit lukea lisää täältä.

Sosiaalisten palveluiden lisäksi yhtiö tulee keskittymään uusien maksutapojen lisäämiseen Android Market -kauppaan, joka tukee nyt ainoastaan Google Checkoutia. Lisää on kuitenkin tulossa, mutta vielä ei tiedetä tarkalleen, mitä vaihtoehtoja Google aikoo tarjota.

Tämän vuoden aikana markkinoilla tullaan näkemään Rubinin mukaan 15-20 Android-puhelinta.

Lähde: The Wall Street Journal