Apple estää Push-ilmoitukset murretuista iPhoneista?

iPhone Apps

Applen kauan odotettu Push-ominaisuus tuli vihdoin käyttäjien saataville iPhone OS 3.0 -päivityksen myötä. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Push-ilmoitusten kanssa saattaa olla odotettavissa ongelmia, jos puhelimesta on poistettu operaattorilukko epävirallisia teitä.

Nettiin on levinnyt tietoja, joiden mukaan useat NotifyMe-ohjelman käyttäjät ovat ilmoittaneet Pushin toimimattomuudesta. Ohjelman kehittämisestä vastaava PoweryBase kertoo lehdistötiedotteessaan, että useat murretulla iPhonella ohjelmaa käyttäneet ovat valittaneet, että Push-ilmoitukset eivät toimi luvatulla tavalla.

PoweryBase selventää, että Push-ominaisuutta hyödyntävät ohjelmat ottavat yhteyden Applen servereihin, joiden kautta puhelimelle annetaan yksilöllinen ID-koodi. Sen avulla Apple tietää mihin laitteeseen mikin Push-ilmoitus kuuluu. Tietojen mukaan Apple saattaa muuttaa tunnistetta tietyin väliajoin taatakseen paremman turvallisuuden.

Tunnistautumisen kanssa saattaa kuitenkin tulla ongelmia, jos käytössä on epävirallisesti operaattorilukosta poistettu iPhone. Kun murrettu iPhone pyytää omaa ID-koodia, sitä ei koskaan toimiteta ja näin ollen Push-ilmoitus ei tule perille.

Ongelmasta ei ole vielä pystytty luomaan täysin selvää kuvaa, koska osa iPhone-käyttäjistä on kertonut Pushin toimivan normaalisti huolimatta siitä, että operaattorilukko on poistettu. PoweryBase kehottaa murretun iPhonen omistajia kuitenkin pidättäytymään Push-ohjelmista, koska niiden toimintavarmuutta ei voida taata. Ongelmasta käydään keskustelua myös suomalaisten Apple-käyttäjien foorumilla, Hopeisessa Omenassa.

Lähde: Mac Rumors

1 kommentti

  1. Miten kukaan voi vakavalla naamalla väittää, että tommonen systeemi muka jotenkin korvaisi iphonesta puuttuvan käyttäjän ohjelmien moniajon? Lähinnä huono vitsi koko juttu.

Kommentointi on suljettu!