Kolmannes matkapuhelimista varustettu kiihtyvyysanturilla vuonna 2010, sanoo iSuppli

Kalliimman hintaluokan kosketusnäyttöpuhelimista tuttu kiihtyvyysanturi tulee valtaamaan ensi vuonna alaa entistä enemmän, jos on uskominen tutkimusyhtiö iSupplia. Sen mukaan joka kolmannesta vuonna 2010 kauppoihin toimitetusta matkapuhelimesta tulee löytymään kiihtyvyysanturi. Tänä vuonna sellainen löytyy joka viidennestä puhelimesta, kun viime vuonna kiihtyvyysanturi kuului ainoastaan joka yhdennentoista puhelimen varustukseen.

Kiihtyvyysanturia hyödynnetään tällä hetkellä lähinnä ruudun kääntämisessä, musiikkisoittimissa ja peleissä. Siitä on tullut viimeisen parin vuoden aikana kiinteä osa erityisesti kosketusnäyttöpuhelimia, joissa näytön automaattinen kääntyminen puhelimen asennon mukaan on käyttömukavuuden kannalta erityisen tärkeää.

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson on ollut edelläkävijä kiihtyvyysanturin suhteen. Tänä vuonna esitellyistä 19 mallista ainoastaan yhdestä on puuttunut kiihtyvyysanturi. Nokian tänä vuonna esittelemistä malleista 38 prosenttia on varustettu kiihtyvyysanturilla.

Lähde: DigiTimes

1 kommentti

  1. ”Kiihtyvyysanturia hyödynnetään tällä hetkellä lähinnä ruudun kääntämisessä, musiikkisoittimissa ja peleissä.”

    Symbianille on suuri joukko muitakin ohjelmia, jotka hyödyntää kiihtyvyysanturia.

Kommentointi on suljettu!