App Storen menestysvuosi: 65 000 sovellusta ja yli 1,5 miljardia latausta

Apple iPhone App Store

Applen App Store -ohjelmistokauppa on ollut ensimmäisenä toimintavuotenaan huikea menestys, hehkuttaa Apple lehdistötiedotteessaan. Yhtiön viime vuonna avaama App Store juhli yksivuotissynttäreitään 11. heinäkuuta.

Ensimmäisen vuoden aikana ohjelmistokauppa on saanut houkuteltua yli 100 000 sovelluskehittäjää iPhone Developer -ohjelmaan. Kehittäjät ovat tuottaneet App Storeen kaikkiaan yli 65 000 sovellusta ja kaupasta on tehty vuoden aikana huikeat yli 1,5 miljardia latausta.

App Store on markkinoilla ainutlaatuinen sekä kokonsa että laatunsa puolesta”, sanoo Steve Jobs ja jatkaa ”Yli 1,5 miljardin latauksen jälkeen kilpailijoiden on erittäin vaikea saavuttaa meidät.

App Store toimii yhtiön iPod Touch -mediasoittimissa ja iPhone-puhelimissa. Yhtiön mukaan markkinoilla on jo yli 40 miljoonaa laitetta, joilla pääsee käyttämään Applen ohjelmistokauppaa.

Applen ohjelmistokaupan myötä myös muut valmistajat ovat kiiruhtaneet avaamaan omia kauppapaikkojaan. Viimeisimpiä esimerkkejä tästä ovat muun muassa Nokia Ovi Storellaan ja LG Application Storellaan.