Video: Nokia paljastaa hyvän ikonin salaisuuden

Nokia Conversations -blogi on julkaissut kiinnostavan videon, jossa suunnittelija Rob Williams kertoo ikonien eli puhelimen valikoissa olevien kuvakkeiden suunnittelusta ja sen vaikeudesta. Harvemmin tulee ajatelleeksi, kuinka hankalaa on suunnitella toimiva kuvake, joka ymmärretään joka puolella maailmaa. Yksi kuvake saattaa toimia Euroopassa, mutta esimerkiksi Aasiassa sitä ei välttämättä ymmärretä halutulla tavalla. Siitä johtuen hyvän kuvakkeen suunnittelu voi viedä kuukausia tai jopa vuosia.

Williams esittelee videolla muutamia ikoneita ja selostaa pikaisesti niiden syntytaustaa. Hyvänä esimerkkinä toimii Nokia Kartat -sovelluksessa käytettävä kompassikuvake. Williams kertoo, että karttoja käytetään yleisesti Euroopassa, mutta ei niinkään paljon Kiinassa. Niinpä päädyttiin kompassiin, jota on käytetty tuhansia vuosia ja joka ymmärretään ympäri maailmaa samalla tavalla.

Videon lopussa Williams kertoo, että onnistunut kuvake häviää niin sanotusti käyttäjän silmistä. Sen pohtimiseen ei tarvitse käyttää aikaa ja siitä tulee osa jokapäiväistä elämää.