Japanilaismarkkinoille huippupuhelin aurinkopaneelilla

NTT DOCOMO SOLAR HYBRID

Matkapuhelinoperaattori NTT DOCOMO tuo syyskuussa Japanin markkinoille mielenkiintoisen SOLAR HYBRID -puhelimen, jonka valmistajana toimii Sharp. Uutuudesta mielenkiintoisen tekee sen aurinkopaneeli, jonka kautta puhelimeen on mahdollista ladata virtaa ilman sähköä. Puhelimen kerrotaan myös olevan vedenkestävä ja selviytyvän ongelmitta roiskeista ja metrin syvyyteen upottamisesta.

NTT DOCOMOn mukaan kymmenen minuuttia auringonvalossa lataa puhelimen akkuun virtaa noin minuutin mittaisen puhelun verran. Akkua on mahdollista ladata auringolla, vaikka se olisi päässyt tyhjentymään kokonaan.

SOLAR HYBRID -mallin merkittävimpiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat kolmen tuuman VGA-näyttö, HSDPA 7,2 Mbps, kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja microSDHC-muistikorttipaikka.

Kooltaan uutuus on 109 x 50 x 17.3 millimetriä ja se painaa 140 grammaa. SOLAR HYBRID tulee saataville vihreänä, sinisenä ja valkoisena.

Uutuusmalli ei toki ole markkinoiden ainut aurinkopaneelipuhelin. Aiemmin sellaisia on nähty muun muassa Samsungilta, joka on esitellyt tämän vuoden puolella Blue Earth– ja E1107 Guru -mallit.

Lähde: UnwiredView