Nokia julkisti toisen neljänneksen tuloksensa

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia julkaisi tänään vuoden 2009 toisen neljänneksen tuloksensa. Yhtiön tulos ennen veroja oli 380 miljoonaa euroa, viime vuonna vastaavana aikana tulosta syntyi 1 477 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa Nokialle kertyi 9,9 miljardia euroa, joka on 25 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Liikevaihto kuitenkin kasvoi 7 prosenttia tämän vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Nokian arvioiden mukaan toisella neljänneksellä matkapuhelinmarkkinoiden kappalemääräinen myynti oli 268 miljoonaa laitetta eli 12 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2008 toisella neljänneksellä ja 5 prosenttia enemmän kuin vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä. Omaksi myynnikseen yhtiö arvio 103,2 miljoonaa laitetta, jossa laskua vuodentakaiseen on 15 prosenttia ja kasvua vuoden 2009 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna 11 prosenttia.

Markkinaosuus laski viime vuoden toisen neljänneksen 40 prosentista 38 prosenttiin. Tämän vuoden ensimmäisestä neljänneksestä yhtiö onnistui kuitenkin nostamaan osuuttaan yhdellä prosenttiyksiköllä.

Nokian matkapuhelinten keskihinta jatkaa edelleen laskua. Vuoden ensimmäisen neljänneksen 65 eurosta on tiputtu 62 euroon.

Nokian suoritus oli vahva toisella neljänneksellä, jolloin vaikeat olosuhteet edelleen jatkuivat. Kasvatimme matkaviestimiemme arvioidun markkinaosuuden 38 %:iin ja älypuhelinten arvioidun markkinaosuuden 41 %:iin edellisestä neljänneksestä, samalla kun kaikkien raportointiyksiköidemme liikevoittoprosentit paranivat määrätietoisten toimiemme ansiosta. Kilpailu jatkuu kovana, mutta yleinen matkaviestinmarkkinoiden kysyntä on vakiintumassa. Kuten aiemminkin, Nokia jatkaa edelleen toimintakulutasonsa tiukkaa hallintaa”, tilannetta arvio toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.

Kolmannella neljänneksellä yhtiö arvio markkinaosuuden pysyvän toisen neljänneksen tasolla. Nokia ennustaa edelleen, että matkapuhelinmarkkinoiden kokonaismyynti syöksyy tänä vuonna 10 prosenttia vuoteen 2008 verrattuna.

Tarkemmin Nokian tulosta voi tarkastella yhtiön julkaisemasta tiedotteesta.

3 kommenttia

 1. Nokian markkinaosuus älypuhelimissa nousi vuoden ensimmäisen neljänneksen 38% :sta toisen neljänneksen 41% :iin.

  Nokia myi vuoden toisella neljänneksellä noin 10 miljoonaa N- ja E-sarjan puhelinta. Lisäksi älypuhelinten myyntiimäärää kasvattaa rutkasti Nokia 5800 XPressMusiv, joka on ollut todellinen myyntihitti.

  Tarkkoja lukuja toisen neljänneksen 5800XM:n myynnistä ei ole julkastu, mutta jotain kertoo se, että puhelinta myytiin 23.1.2009 – 15.4.2009 välisenä aikana 12 miljoona kappaletta.

  Jos 5800XM:n myynti pysyi yhtä hyvänä koko toisen neljänneksen ajan, niin sillon sitä olisi myyty neljänneksen aikana n. 12 miljoonaa kappaletta, jolloin Nokian koko älypuhelinmyyti vuoden toisen neljänneksen aikana olisi ollut noin 22 miljoonaa puhelinta.

  1. Mistä nuo luvut tulevat? Nokian tulostiedotteessa sanotaan seuraavaa: ”Musiikissa Nokian menestys jatkui ensimmäisen massamarkkinoille tarkoitetun kosketusnäytöllisen matkaviestimen Nokia 5800 XpressMusic -laitteen vahvan myynnin myötä. Laitetta toimitettiin markkinoille 3,7 miljoonaa kappaletta vuoden 2009 toisen neljänneksen aikana ja kaikkiaan sitä on toimitettu markkinoille yli 6,8 miljoonaa kappaletta laitteen marraskuun lopulla 2008 aloitettujen toimitusten jälkeen.”

   1. Taitavat olla lähtöisin virheellisestä tiedosta jota liikkui netissä huhtikuussa. Moni sivusto uutisoi huhtikuussa tuosta 13 miljoonan myydyn 5800XM:n jutusta. Sillä luvulla kuitenkin tarkotettiin 5310 XPressMusic luuria, joka tuli myyntiin 2007. Joku sekotti puhelimet ja moni sivusto erehtyi pitämään sitä oikeana tietona.

    Ei sillä, 3.7 miljoonaa myytyä 5800 XM puhelinta vuoden toisen neljänneksen aikana on ihan hyvin sekin.

    Nokia myi siis vuoden 2009 toisella neljänneksellä kaikenkaikkiaan 16.9 miljoonaa älypuhelinta.

Kommentointi on suljettu!