Kiinalainen Optima esitteli Maemo-pohjaisen OP5-E MID-laitteen

Optima OP5-E

Kiinalainen Optima on tuomassa markkinoille mallinimellä OP5-E kulkevan MID-laitteen (Mobile Internet Device), joka pohjautuu Nokian avoimeen Maemo-käyttöjärjestelmään. Aiemmin Maemo-alustaan pohjautuvia laitteita on nähty ainoastaan Nokialta, joka on julkaissut vuosien varrella markkinoille 770-, N800– ja N810-internetlaitteet.

Optima OP5-E -laitteen ominaisuuksiin kuuluvat WiFi, GPS, Bluetooth, 3,2 megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja 4,3 tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 800 x 480 pikseliä. Laitteen sisältä löytyy 806 megahertsin ARM-pohjainen prosessori, 128 MB:tä RAM-muistia ja 256 MB:tä ROM-muistia.

Uutuus on varustettu myös CDMA 2000 1X EV-DO -moduulilla, joka mahdollistaa kiinalaisen matkapuhelinverkon hyödyntämisen. Tietojen mukaan verkkoa on aluksi mahdollista käyttää ainoastaan datasiirtoon, mutta Optima suunnittelee laitteeseen tulevan Maemo 5 -käyttöjärjestelmän myötä myös tukea puheluille ja tekstiviesteille.

Optima ei ole vielä paljastanut OP5-E:n saatavuus- ja hintatietoja. Laite suuntaa näillä näkymin ainoastaan Kiinan markkinoille.

Lähde: IntoMobile & Optima