Nokian N- ja E-sarjat saamassa parikseen C- ja X-sarjat?

Nettiin on levinnyt tietoja, jotka osoittavat, että maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on hakenut tavaramerkkejä nimille Xseries ja Cseries. Tiedot viittaavat siihen, että yhtiö tulee erkaantumaan entistä enemmän pitkää käytössä olleista nelinumeroisista mallimerkinnöistä. Tällä hetkellä yhtiöllä on käytössään numeromalliston lisäksi ainoastaan Nseries– ja Eseries-sarjat.

Nyt löydettyjen C- ja X-sarjojen saapumisesta käyttöön ei ole vielä minkäänlaista arviota. Ei myöskään tiedetä, minkä kategorian puhelimia uusiin sarjoihin tullaan sijoittamaan. Arvailuja on esitetty paljon ja esimerkiksi C-kirjaimen on huhuttu viittaavan mahdollisesti johonkin seuraavista sanoista: computer, consumer tai camera.

Nokian on pitkään huhuttu tuovan Internet Tableteissaan (770, N800 ja N810) käyttämänsä Maemo-alusta matkapuhelimiin. Olisi siis mahdollista, että nämä puhelimet tulisivat tippumaan jompaankumpaan uusista sarjoista. Tämä on kuitenkin pelkkää spekulaatiota ja kannattaa muistaa, että itse laitteet eivät muutu paremmiksi tai huonommiksi niiden mallisarjojen perusteella.

Mielenkiintoista nähdä, milloin uudet sarjat saadaan käyttöön ja jäävätkö vuosia käytössä olleet nelinumeroiset mallimerkinnät kokonaan pois.

Lähde: Puhelinvertailu & DigiToday

3 kommenttia

  1. Eikö C voisi olla ”Classic”? Eli korvaisi niiden perus kapulapuhelimien nimet (Esim. Nokia 2600 Classic = C2)

  2. Engadgetissa uumoiltiin C-sarjan tarkoittavan juurikin joko computeria, mutta olevan myös sanan crap ensimmäinen alkukirjain. Jotka ette tiedä mitä crap tarkoittaa, katsokaa sanakirjasta. Minulla on N91 ja tiedän ilman sanakirjaakin mitä crap puhelimeni kohdalla tarkoittaa. Esim. tilttaamista akun lataamisen yhteydessä, irvisteleviä kuoria, sekoilevaa käyttistä, huonoa yhteensopivuutta non-windows koneiden kanssa jne.

Kommentointi on suljettu!