Symbian Horizon on sovelluskehittäjän paras ystävä

Symbian Horizon

Symbian Foundation on esitellyt uuden Symbian Horizon -hankkeen, jolla pyritään auttamaan sovelluskehittäjiä potentiaalisten sovellusten levittämisessä ja markkinoinnissa. Parasta hankkeessa kehittäjän kannalta on sen maksuttomuus. Symbian Foundation tekee markkinointityön kehittäjän puolesta ilmaiseksi, mutta sovelluksesta syntyvät tulot tekijä saa pitää itsellään.

Symbian Horizon -hankkeeseen mukaan hyväksytyt sovellukset tullaan levittämään useisiin eri ohjelmistokauppoihin, kuten Nokian Ovi Storeen, Samsungin Application Storeen ja AT&T:n Media Malliin. Sovellukset saavat myös Symbian sertifikaatin (Symbian Sign).

Markkinoinnin lisäksi kehittäjille tarjotaan tukea itse ohjelman kehitykseen ja esimerkiksi kielikäännösten tekemiseen. Hankkeeseen on mahdollista päästä, vaikka ohjelma olisi vasta ideatasolla. Silloin kehityksessä vastaantulevissa teknisissä ongelmissa voi kääntyä Symbian Foundationin puoleen, joka osaa varmasti antaa vastauksen vaikeimpiinkin kysymyksiin.

Hankkeeseen ei luonnollisestikaan pääse mukaan kaikki. Symbian Horizon hyväksyy mukaan tuotoksia kaikilta osa-alueilta, mutta erityisen kiinnostuksen kohteena ovat matkapuhelinten erikoistoimintoja, kuten GPS:ää hyödyntävät sovellukset.

Tulevaisuudessa mukaan on tarkoitus saada lisää ohjelmistokauppoja. Yllä mainittujen kolmen kaupan lisäksi Symbian Foundation käy keskusteluja seitsemän muun kauppapaikan kanssa. Itse hanke on tarkoitus käynnistää lokakuussa, mutta halukkaat voivat jo osoittaa kiinnostuksensa Symbian Horizontia kohtaan osoitteessa www.symbian.org/horizon.

Lähde: Symbian.org

5 kommenttia

 1. Vuonna 2006 Nokia osti Symbianin ja maksoi siitä 264 miljoonaa euroa. Sittemmin koko alusta on osoittautunut huonoksi nykyaikaisissa älypuhelimissa ja Nokia ei luonnollisesti suostu sitä myöntämään. Lisäksi sovelluskehittäjät pitävät Symbiania hankalana alustana kirjoittaa ohjelmia, käytännössä tämä näkyy kuluttajille ohjelmien vähäisenä määränä verrattuna muita alustoja käyttäville puhelimille.

  Heti kun Maemo 5:n seuraaja saadaan ulos, Symbian alkaa katoamaan uusista älypuhelimista.

  1. ”Sittemmin koko alusta on osoittautunut huonoksi nykyaikaisissa älypuhelimissa ”

   Täysin perätön väite.

   ”Lisäksi sovelluskehittäjät pitävät Symbiania hankalana alustana kirjoittaa ohjelmia,”

   Suosittelen sua tutustumaan asiaan ennenkuin alat kommentoida. Suosittelen esim että katselet forum.nokia.com ja wiki.forum.nokia.com sivustoilla olevia esimerkkejä esim QT-ohjelmista Symbianille. Tuolla on satoja esimerkkikoodeja joita voi hyödyntää omissa ohjelmissa. Etenkin kun QT yleistyy niin softakehitys Symbianille helpottuu huomattavasti,.

   Symbianille on sitäpaitsi voinut tähän astikin tehdä ohjelmia Pythonilla jolla ohjelmointi on helpompaa kuin Symbian C++ koodays. Myöskin OpenC ohjelmia on voinut kirjottaa C:llä, jollon porttaaminen esim Linuxista on olut varsin helppoa. Nokian Symbianpuhelimille voi myös tehdä flash-sovelluksia sekä web runtime widgettejä html:llä ja javascriptillä.

   ”Heti kun Maemo 5:n seuraaja saadaan ulos, Symbian alkaa katoamaan uusista älypuhelimista.”

   Ja höpö höpö. Meinaatko ihan tosissasi, että Nokia vaan huvin vuoksi osti Symbianin kokonaan itselleen, perusti Symbian Foundationin kehittämään Symbiania, sekä osti Trolltecghin ja alkoi porttaamaan QT:tä Symbianille? Nokia vaan huvin vuoksi teki noin voidakseen sitten hylätä Symbianin ja siirtyä jollekin toiselle alustalle? No ei varmasti.

   1. ”Täysin perätön väite.”

    Kyllä tästä on ollut paljonkin netissä spekulointia. S60-tekniikkaa pidetään tällä hetkellä yhtenä Nokian suurimmista heikkouksista kilpaileviin älypuhelimiin kuten iPhoneen ja Androidiin verrattuna.

    ”Etenkin kun QT yleistyy niin softakehitys Symbianille helpottuu huomattavasti”

    QT helpottaa kyllä softakehitystä huomattavasti, mutta aiheuttaa ohjelmiin ylimääräistä muistinkulutusta ja hitautta. Toivottavasti tämä on vain siirtymävaihe kunnes saadaan parempi alusta.

    ”Meinaatko ihan tosissasi, että Nokia vaan huvin vuoksi osti Symbianin kokonaan itselleen, perusti Symbian Foundationin kehittämään Symbiania, sekä osti Trolltecghin ja alkoi porttaamaan QT:tä Symbianille?”

    Symbianin tulot alkoivat pienentymään kun muut kilpailevat alustat tulivat kuvioihin. Symbian olisi pian ajautunut säästöjen, asiakkaiden menetyksen ja hintojen alennuksen kierteeseen. Erään teorian mukaan Nokia osti Symbianin itselleen, jotta pysyisi hengissä kunnes Maemo saadaan kehitettyä valmiiksi.

  2. ”Vuonna 2006 Nokia osti Symbianin ja maksoi siitä 264 miljoonaa euroa. ”

   Kauppasumma on oikea, mutta mainitsemasi vuosi ei pidä alkuunkaan paikkaansa. En tiedä mistä olet tuon vuoden 2006 oikeen repinyt.

   Nokia osti Symbianin kokonaan itselleen vasta viime vuonna, eli vuonna 2008. Ensikerran Nokian tekemästä ostotarjouksesta kerrottiin kesäkuun lopussa 2008.

   1. ”Nokia osti Symbianin kokonaan itselleen vasta viime vuonna, eli vuonna 2008. Ensikerran Nokian tekemästä ostotarjouksesta kerrottiin kesäkuun lopussa 2008.”

    Aivan, minulla meni vuosiluku väärin.

Kommentointi on suljettu!