Palm Pren palautusprosentti huomattavasti normaalia korkeampi?

Analyytikot arvioivat muutamia viikkoja takaperin Palmin onnistuneen myymään 300 000 Pretä kesäkuussa. Lukua pidetään yleisesti varsin hyvänä, koska Palm ei ole kyennyt saamaan tuotantokoneistoaan vielä siihen kuntoon, että Pretä saataisiin kauppoihin kysyntää vastaavaan tahtiin. Myynti tulee kiihtymään loppuvuodesta entisestään, kun Palm tuo uutuuden myyntiin muutamissa Euroopan maissa ja saa nostettua Pren tuotantoa.

Nyt markkinoille leviää kuitenkin vähemmän mairittelevaa tietoa Prestä. Jesup & Lamontin analyytikko Kevin Dede nimittäin arvioi, että jopa 40 prosenttia uutuuspuhelimen ostaneista asiakkaista palauttaa puhelimen takaisin kauppaan. Tämä viittaa siihen, että Pre ei ole pystynyt tarjoamaan asiakkailleen lupaamaansa. Taustalla saattavat olla myös useat tekniset ongelmat, joita laitteessa on kerrottu esiintyvän paljon.

Palmin kannalta korkea palautusprosentti on luonnollisesti huolestuttava, koska se käännyttää asiakkaat kilpailijoiden leiriin. Siihen markkinoilla viime vuosina tarponeella Palmilla ei ole varaa. Toivottavasti yhtiö saa korjattua laitteistoviat, jotta ainakaan niiden takia palautuksia ei enää nähtäisi.

Lähde: IntoMobile