Apple myi 5,2 miljoonaa iPhonea huhti-kesäkuussa

Apple julkisti toissapäivänä yhtiön huhti-kesäkuun tuloksen, joka on poikkeuksellisen hyvä yleiseen taloustilanteeseen nähden. Yhtiö kertoo onnistuneensa tekemään kyseisellä ajanjaksolla voittoa 1,23 miljardia dollaria eli noin 860 miljoonaa euroa. Applen tulosta vauhdittivat erityisesti Mac-koneiden ja iPhone-älypuhelimen hyvä myynti. Sen sijaan iPod-soittimien myynti laski vuositasolla seitsemän prosenttia.

Yhtiön iPhone-älypuhelimen myynti nousi vuodessa huimat 626 prosenttia, jota selittää osaltaan uuden mallin saapuminen ja vanhan mallin hintojen leikkaukset. Tietojen mukaan uutta iPhone 3GS -mallia olisi mennyt kaupaksi kesäkuussa enemmänkin, mutta yhtiö ei pystynyt vielä vastaamaan kovaan kysyntään. Kaikkiaan iPhonea myytiin huhti-kesäkuussa 5,2 miljoonaa kappaletta. Nokia toimitti samana aikana suosittua 5800 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelinta 3,7 miljoonaa kappaletta.

Ikävä kyllä yhtiö ei paljastanut, kuinka iPhonen myynti jakautui eri mallien kesken. Apple toi uuden iPhone 3GS -mallin saataville muun muassa Yhdysvalloissa 19. kesäkuuta. Suomeen se rantautuu Soneran kautta 31. heinäkuuta.

Macintosh-tietokoneita Apple myi neljänneksen aikana 2,6 miljoonaa, jossa nousua on neljä prosenttia viime vuoteen verrattaessa. iPod-soittimia kävi kaupaksi 10,2 miljoonaa kappaletta, joka on seitsemän prosenttia viime vuotta vähemmän.

Lisää Applen tuloksesta voi lukea yhtiön lehdistötiedotteesta ja Mac Rumorsin artikkelista.