AdMob: Google Androidin markkinaosuus ensimmäistä kertaa Windows Mobilea suurempi

alypuhelimet_markkinaosuudet_1

AdMob on yhtiö, joka tarjoaa mainoksia kaikkiaan yli 7000 nettisivustolle ja 2500 ohjelmalle ympäri maailmaa. Yhtiö kerää sivustoilta paljon dataa, jota se analysoi ja julkaisee niiden perusteella tasaisin väliajoin raportteja, joissa on paljon mielenkiintoista tietoa muun muassa matkapuhelinalustojen markkinaosuuksista.

Yhtiön uusin raportti käsittelee kesäkuun dataa ja se on luettavissa kokonaisuudessaan täällä (PDF-tiedosto). Raportin mielenkiintoisimpia huomioita on, että Googlen Android-käyttöjärjestelmä on ensimmäistä kertaa noussut markkinaosuudella mitattuna Microsoftin Windows Mobilen ohi. AdMobin tilastoissa Androidin osuus on noussut kuukaudessa huimat 25 prosenttia. Sen maailmanlaajuinen osuus on nyt 5 prosenttia.

Älypuhelinten käyttöjärjestelmissä selvä ykkönen on iPhone OS, jonka osuus on 47 prosenttia. Seuraavana tulee Nokian älypuhelimista tuttu Symbian OS 34 prosentin osuudellaan. Pronssilla on RIM OS, jolla on 7 prosentin markkinaosuus.

AdMobin keräämissä tilastoissa viisi käytetyintä laitetta ovat: Apple iPhone, Apple iPod Touch, Samsung R450, Nokia N70 ja Motorola RAZR V3. Kiinnostavaa huomata, kuinka kohtuullisen iäkkäät N70 ja RAZR V3 pitävät edelleen pintansa viiden kärjessä.

Raporttia tarkastellessa kannattaa muistaa, että AdMobin tilastot eivät vastaa mobiilialustojen tai laitteiden todellisia maailmanlaajuisia markkinaosuuksia. Se tarjoaa kuitenkin mielenkiintoista luettavaa ja antaa osviittaa markkinaosuuksista erityisesti Yhdysvaltojen markkinoita silmällä pitäen.

4 kommenttia

 1. Tämä on hieno saavutus alle vuoden ikäiseltä käyttöjärjestelmältä.

  1. Täysin harhaanjohtava ”tilasto” tuo minusta on. Tuolla ei ole yhtään mitään tekemistä mobiilikäyttöjärjestelmien markkinaosuuksien kanssa, uutisen lopussakin näin mainitaan.

   Siihen ei tarvita paljon päättelykykyä tajutakseen, että Symbian on markkinaosuuksissa ylivoimanen ykkäöne ja Applella on vain pieni siivu. Joten tuo ”tilasto” ei kyllä anna alkuunkaan todenmukasta kuvaa.

 2. Minusta nämä webbisivuilta kerätyt tilastot on aina ihan yhtä tyhjän kanssa, eikä noista voi vetää mitään johtopäätöksiä. Tämäkin on selkeästi harhaanjohtava, jos joku nyt tuon perusteella kuvittelee markkinaosuuksien olevan tuota luokkaa.

  Pöytätietokoneilla ongelmana on aina ollut se, että selaimen useragentiksi voi pistää ihan mitä tahansa. Esim Linuxin Firefox voi uskotella sivustolle olevansa IE Windowsissa.

  Kännyköiden kohdalla ongelma on esim se, että iPhonella käytetään käytännössä vain sitä Safaria. Mutta Symbianpuhelimilla käytössä on useita eri selaimia, kuten Opera Mini, ja uusia selaimia on kehitteillä. On aika kyseenalasta tunnistetaanko noita tilastoja tulkittaessa mitään muuta kuin Symbianpuhelinten oletusselain.

  Sitäpaitsi netissä on miljoonia sivustoja, eli toisenlaisella otannalla tulos voisi olla täysin erilainen.

Kommentointi on suljettu!