Google Latitude nyt myös iPhonelle

Google Latitude iPhone

Hakukonejätti Google on vihdoin tuonut ystävien sijainnin seuraamisen mahdollistavan Latitude-ominaisuuden myös iPhone-käyttäjien saataville. Ominaisuutta ei ole tuotu iPhonen omaan Kartat-sovellukseen tai erillisen App Storen kautta ladattavan ohjelman kautta, vaan Google on päätynyt nettiselaimen kautta toimivaan web-pohjaiseen sovellukseen.

Valitettavasti Latitude-palvelu ei ole vielä käytettävissä Suomessa. Tällä hetkellä tuettuina ovat Yhdysvallat, Iso-Britannia, Kanada, Australia ja Uusi-Seelanti. Lisää tuettuja maita luvataan kuitenkin lähiaikoina.

iPhonelle suunnattu web-sovellus sisältää perustoiminnot. Sen avulla voi seurata kavereiden liikkeitä, valita kenelle haluaa jakaa oman sijaintinsa, etsiä kohteita ja saada yksinkertaiset reittiohjeet. Uuden iPhone OS 3.0:n mukana tuleva Safari-selain mahdollistaa myös sisäänrakennetun GPS-ominaisuuden hyödyntämisen, joten web-sovelluksella voi myös määrittää oman sijainnin.

Googlen mukaan tarkoitus oli alun perin tuoda erillinen sovellus iPhonelle, mutta Apple toivoi yhtiöltä nettiselaimella toimivaa versiota, koska käyttäjät voisivat sekoittaa erillisen ohjelman mukana tulevaan Kartat-sovellukseen. Harmillista, että tukea ei voitu tuoda suoraan itse Kartat-sovellukseen, joka olisi käyttäjän kannalta ollut varmastikin se paras vaihtoehto.

Lähde: Google

1 kommentti

  1. Latitude toimii Suomessa hyvin! Sitä vaan ei saa ladattua/aktivoitua Googlen suomenkielisiltä sivuilta.

Kommentointi on suljettu!