Google Maps -karttaohjelmasta uusi versio Windows Mobile- ja Nokian S60-puhelimille

N97 Googlen Maps 3.2

Google on päivittänyt suositun Google Maps -karttaohjelman versioon 3.2, joka on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan Windows Mobile– ja Symbian S60 -puhelimille. Yhtiö aikoo kuitenkin tuoda uuden version piakkoin saataville myös muille alustoille. Uusi versio on ladattavissa puhelimen mobiiliselaimella osoitteesta m.google.com/maps.

Google Maps 3.2 -version mielenkiintoisin uudistus on niin sanotut kerrokset (layers), joiden avulla käyttäjä voi määrittää, mitä informaatiota kartalla näytetään. Niiden avulla kartalle voidaan tuoda näkyviin muun muassa liikennetiedot, julkisen liikenteen reitit ja Wikipedia-tiedot. Ikävä kyllä liikennetiedot ja julkisen liikenteen reitit toimivat ainoastaan tietyissä kaupungeissa, joihin ainakaan Oulu ei testin perusteella kuulu.

Kerrosten avulla kartalle on myös tuotavissa kavereiden sen hetkinen sijainti, joka vaatii Latitude-palveluun kirjautumista. Palvelua käyttävät voivat jakaa sijaintinsa haluamiensa henkilöiden kanssa.

Uusien ominaisuuksien lisäksi mukana ovat tutut toiminnot, kuten oman sijainnin määrittäminen ja satelliittinäkymä.

Pikaisen testin perusteella uusi Google Maps -versio toimii mainiosti Nokia N97 -puhelimessa, josta löytyy Symbian S60 5th Edition -käyttöliittymä. Kartan liikuttelu on sulavaa ja valikot toimivat nopeasti. Oli myös mukava huomata, että zoomaaminen onnistuu näytöllä olevien kosketusnäppäinten avulla. Uusi layers-ominaisuus toimii myös moitteetta, mutta kuten jo mainittiin, niin kaikki ominaisuudet eivät ainakaan Oulun alueella toimi.

N97 Google Maps 3.2

N97 Google Maps 3.2

Lähde: Google

3 kommenttia

  1. Saapa nähdä kauanko menee, että Google viitsii päivittää Android-version. Ei ainakaan vielä ole nimittäin noita layereitä ynnä muita härpäkkeitä. :p

    1. iPhonellekin kaivattaisiin uutta versiota ;D

  2. Mulla on Nokia E65. Käyttis on symbian 60 second edition. Puhelimeen asensin Nokia maps 1.02 ( 2 ja 3 versioita ei voi E65:een asentaa) Mutta en kuitenkaan käyttänyt karttaa sen huonon toimivuuden vuoksi. Itse asiassa sen toiminta oli niin huonoa, että se oli käyttökelvoton. Sitten asensin Google Maps 3.02, wow, uskomatonta. Kartasto toimiin kuin unelma. Reitit ja osoitteet löytyy silmäräpäyksessä. Puhelin jopa paikantaa minut, (ilmeisesti puhelinmastojen perusteella) vaikka puhelimessani ei ole gps vastaanotinta. Kartan voi myös muuttaa satelliittikuviksi. Arvosana: Google Maps mobile, 10+

Kommentointi on suljettu!